Πολιτική|26.10.2018 12:18

Καταγγελία Τζανακόπουλου για διαρροές απορρήτων από τη ΝΔ

Newsroom

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση εάν το επιθυμεί μπορεί να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των πρακτικών του πρόσφατου υπουργικού Συμβουλίου -τα οποία από τον νόμο είναι απόρρητα- προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι διάλογοι για τα περί χρηματισμών μελών της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στο ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι δικά του στελέχη όχι μόνο έχουν κατηγορηθεί αλλά έχουν καταδικαστεί για χρηματισμούς. «Καλό θα ήταν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να μην κουνάνε σε εμάς το δάχτυλο», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ,  κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να κατονομάσει βουλευτές, ότι στελέχη της διέρρευσαν πληροφορίες από την σύσκεψη προέδρων της Βουλής λέγοντας, «κάποιος από τη ΝΔ διέρρευσε στον Τύπο σημειώσεις από μυστικές συζητήσεις στη διάσκεψη των προέδρων για να τροφοδοτήσει συζήτηση που τελικά βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα».

Υποστήριξε ότι τόσο ο ίδιος και κυρίως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σέβονται απόλυτα τον κ. Κοτζιά, για τον οποίο τόνισε ότι «τιμώ και σέβομαι -και ακόμη περισσότερο ο πρωθυπουργός- τον Ν. Κοτζιά, έβαλε τη σφραγίδα του στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, ήταν πρωταγωνιστής στην υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών».

«Ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε καμία αναφορά ότι κάποιος υπουργός ή υφυπουργός χρηματοδοτείται από τον Σόρος. Θεωρώ ότι το θέμα αυτό έχει λήξει.
Εάν η ΝΔ θέλει να συνεχίσει να μιλά γι’ αυτό είναι δικό της ζήτημα», ανέφερε στη συνέχεια ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφορικά με τα όσα φέρεται να είπε ο Πάνος Καμμένος περί χρηματοδότησης της κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος.

Τέλος χαρακτήρισε «πολιτική διαφωνία για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών» την κόντρα μεταξύ υπουργού Άμυνας και πρώην υπουργού Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Συμφωνία των ΠρεσπώνΝέα ΔημοκρατίαΔημήτρης Τζανακόπουλος