Εξηγήσεις για την υπόθεση ΔΕΠΑ - ELFE ζητά ο Γιάννης Μανιάτης
Κατερίνα ΤζαβάραΕξηγήσεις για «άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος του Μαξίμου» που βρέθηκε να είναι υπάλληλος στην ELFE- Λαυρεντιάδη, ζητεί με επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης.
Συγκεκριμένα ο βουλευτής, που είχε προαναγγείλει την κατάθεση ερώτησης μετά από σχετικά δημοσιεύματα, καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν γνώριζε τη συγκεκριμένη μισθολογική σχέση για τον Μ. Πετσίτη, ο οποίος –όπως ανακυκλώθηκε σε πολλά δημοσιεύματα- «από σερβιτόρος σε πιτσαρία το 2014 κι ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ, βρέθηκε να είναι υπάλληλος της εταιρείας το 2017, με το ετήσιο εισόδημά του από διάφορες πηγές να εκτοξεύεται στις 205.000 ευρώ».
Επισημαίνεται επίσης πως την ίδια χρονική στιγμή «το χρέος της εταιρείας ELFE – Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ για κατανάλωση φυσικού αερίου εκτοξεύθηκε στα 120.000.000€, με αποτέλεσμα να έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του διορισμένου από την κυβέρνησή σας Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ο οποίος επίσης είχε διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος της ELFE».
Ο κ. Μανιάτης ζητεί επίσης εξηγήσεις για το ότι δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση – δήλωση του πρωθυπουργού για τις δημόσιες καταγγελίες του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου, κ. Θ. Κιτσάκου, ότι η εκτόξευση των χρεών της ELFE προς τη ΔΕΠΑ ήταν αποτέλεσμα παρεμβάσεων υπουργών;
- Η εβδομάδα που «ράγισε» τη Δύση: Οι απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία και το τέλος όσων ξέραμε
- Ποινή φυλάκισης στη διευθύντρια που φίμωσε μαθητή - «Αν τον έβλεπα να δυσανασχετεί δεν θα το έκανα»
- Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο άντρας παρασύρει με το αμάξι του την υπάλληλο των ΕΛΤΑ - Πώς ξεκίνησαν όλα
- «Νομίζω ότι μόλις δολοφόνησα δύο ανθρώπους»: Υπνοβάτης οδήγησε 20χλμ., σκότωσε με λοστό και αθωώθηκε