Πολιτική|26.10.2018 13:38

Παππάς, Γεννηματά και Μπακογιάννη για το ξεκίνημα του ethnos.gr

Newsroom

To Ethnos.gr είναι από σήμερα (27/10) στον διαδικτυακό «αέρα» και σύσσωμη η πολιτική ζωή της χώρας χαιρέτησε την προσπάθεια και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο εγχείρημα.

Ο Νίκος Παππάς, υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τόνισε μιλώντας στο ethnos.gr πως «το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορείται ελεύθερα είναι αναφαίρετο. Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας». Με αυτές ακριβώς τις λέξεις ξεκινά το άρθρο 1 των Αρχών Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος, όπως έχουν διατυπωθεί από την ΕΣΗΕΑ.

Και μόνο από αυτό το άρθρο, γίνεται σαφές ότι, στην εποχή της «μετά-αλήθειας» και της σκόπιμης και στοχευμένης διασποράς ψευδών ειδήσεων, κάτι έχει πάει στραβά. Ο ρόλος σας λοιπόν, είναι πιο απαραίτητος και σπουδαίος παρά ποτέ.Στο έρεβος των «fake news» χρειάζεται αξιοπιστία με ονοματεπώνυμο και υπογραφή. Καλή επιτυχία στο ethnos.gr».

Γεννηματά: Καλή αρχή!

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τόνισε στο ethnos.gr:  «Μετά την εφημερίδα , εύχομαι και η ιστοσελίδα του Εθνους, να στεριώσει ξανά στο χώρο της ενημέρωσης.  Με πλουραλισμό στην ύλη, αντικειμενικότητα και το κύρος που προσδίδει στο εγχείρημα η ιστορία του ΕΘΝΟΥΣ στη δημοσιογραφία. Καλη αρχή στο  ethnos.gr  στους δημοσιογράφους και όλο το ανθρώπινο δυναμικό του και κάθε μέρα να κερδίζετε και περισσότερους αναγνώστες».

Μπακογιάννη: Χρειαζόμαστε ανεξάρτητες φωνές

Την προσπάθεια χαιρέτησε και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τόνισε: «Στις μέρες μας, ο Τύπος διέρχεται βαθιά κρίση και δίνει καθημερινή μάχη για να σταθεί στα πόδια του. Χρειάζονται δυνατές και ανεξάρτητες φωνές, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καιρών. Σας εύχομαι καλή αρχή και να έχετε μια δημιουργική και πολύ επιτυχημένη πορεία».

Φώφη ΓεννηματάΝτόρα ΜπακογιάννηΝίκος Παππάς