Πολιτική|19.03.2020 15:31

Εντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο της μη καταβολής του Δώρου Πάσχα

Βούλα Κεχαγιά

Αντιδρά έντονα ο ΣΥΡΙΖΑ στην διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να εγκρίνει την μη καταβολή του δώρου του Πάσχα στους εργαζόμενους με βάση τα όσα υπονόησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών.

Κατά την διάρκεια σημερινής τηλεδιάσκεψης που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι αρμόδιοι τομεάρχες Νίκος Παππάς και Έφη Αχτσιόγλου με τους προέδρους του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλο και της ΓΣΕΒΕΕ κ. Καββαθά, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να διανοηθεί την μη καταβολή του δώρου Πάσχα, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Οικονομικών. «Το κράτος δεδομένης της κατάστασης, οφείλει να διασφαλίσει την καταβολή του δώρου κανονικά στο σύνολο των εργαζομένων» είπε στους συνομιλητές του, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα και ο τομεάρχης των Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προειδοποίησε την κυβέρνηση να αναστείλει τέτοιες σκέψεις και να βγάλει από το μυαλό της ένα τέτοιο μέτρο διερωτώμενος εάν υπάρχει κάποιος ευρωπαϊκός ή ταμειακός μηχανισμός που την αναγκάζει σε μία τέτοια απόφαση.

Στην τηλεδιάσκεψη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη λήψης οριζόντιων μέτρων για το σύνολο των κλάδων της οικονομίας. Συμφωνήθηκε επίσης πως είναι κρίσιμο να υποχρεωθούν οι τράπεζες να προχωρήσουν στο πάγωμα οφειλών συνεπών δανειοληπτών τόσο για νομικά όσο και για φυσικά πρόσωπα, αλλά και να παραταθεί κατά τουλάχιστον δύο μήνες η προθεσμία εξόφλησης των επιταγών.

Με τους εκπροσώπους των φορέων συζητήθηκαν αναλυτικά οι εξελίξεις και οι επιπτώσεις του κορονοϊού εκτός από τον χώρο της δημόσιας υγείας και σε όλο το εύρος της οικονομικής δραστηριότητας. Οι επικεφαλής των φορέων εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις βαθιές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊου σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Συγχρόνως εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τα οποία όπως είπαν πρέπει και να διασαφηνιστούν και να διερυνθούν.

ΣΥΡΙΖΑδώρο ΠάσχαΚορονοϊός