Πολιτική|19.03.2020 21:51

ΣΥΡΙΖΑ: Ημίμετρα οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη - Υιοθέτησε μερικές προτάσεις μας

Newsroom

Ούτε η «διορθωτική» δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός πρωτίστως για να αμβλύνει τις εντυπώσεις του υπουργού Οικονομικών περί μη καταβολής του δώρου Πάσχα είναι αρκετή σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις της Κουμουνδούρου.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και οι νέες πρωθυπουργικές ανακοινώσεις αποτελούν ημίμετρα, καθώς ο κ. Μητσοτάκης υιοθέτησε τελικώς μόνο ορισμένες από τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης χωρίς να αντιλαμβάνεται-όπως λένε- ότι η μεθοδολογία της εκ των υστέρων επούλωσης αρνητικών επιπτώσεων είναι ατελέσφορη και προβληματική.

Εξ αυτού του λόγου η Κουμουνδούρου επαναλαμβάνει ότι το Μαξίμου δεν πρέπει να χάσει άλλο χρόνο και πρέπει να παρέμβει ώστε να μην αυξηθούν οι χαμένες θέσεις εργασίας και να μην πολλαπλασιαστούν όσοι χρειάζονται στήριξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφήνει ασχολίαστο και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός αλλά και η κυβέρνησή του «πανηγυρίζουν» για το γεγονός ότι η ΕΚΤ ενέταξε την Ελλάδα όπως και όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, λόγω κορονοϊου σε ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης των ομολόγων θυμίζοντας ότι χάρις την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ έχει τη δημοσιονομική δυνατότητα να στηρίξει τους αδύναμους , επειδή ρύθμισε το δημόσιο χρέος και άφησε παρακαταθήκη ένα ισχυρό μαξιλάρι ρευστότητας.

Άλλωστε ήδη από το πρωί και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης είχε μιλήσει για «ανοησία που περισσεύει στους επιτελείς του Μαξίμου» τονίζοντας ότι η χώρα μας θα συμμετέχει στο προσωρινό πρόγραμμα της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση μίας φονικής πανδημίας και όχι στο QE. Απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε κυβερνητικές διαρροές που έλεγαν πως ό,τι δεν κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας 4,5 χρόνια το κατόρθωσε σε λίγους μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε σχέση τώρα με το θέμα της εξεταζόμενης κατά τον Χρ. Σταϊκούρα μη καταβολής του δώρου Πάσχα η Κουμουνδούρου είχε εγκαίρως προειδοποιήσει την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να το πράξει, κάτι που επανέλαβε με αυστηρό ύφος σε δήλωσή του και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τονίσει επίσης πως όταν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνονται οριζόντια προληπτικά μέτρα ύψους έως και 20% του ΑΕΠ, ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώσει μέτρα ύψους μόλις 1% (έως εκείνη την ώρα), ενώ ο ίδιος είχε ανακοινώσει μέτρα στήριξης 1% τον προηγούμενο Μάιο, όταν η χώρα δεν βρισκόταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ίσχυαν απολύτως οι δημοσιονομικοί περιορισμοί του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5%.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΣΥΡΙΖΑ