Πολιτική|24.03.2020 07:22

ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση: Κάντε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού... χθες

Βούλα Κεχαγιά

Για προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού… χθες, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας την κυβέρνηση να μην καθυστερεί καθώς δεν επαρκεί ο χρόνος στην μάχη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η Κουμουνδούρου που επιμένει αφενός στην ολοκλήρωση της διαδικασίας για την πρόσληψη 2.000 συμβασιούχων νοσηλευτών και αφετέρου στην προκήρυξη των 4.000 θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει το ενδιαφέρον της στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας και υπενθυμίζει την καθοριστική ευθύνη του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του για την λήψη προληπτικών μέτρων στήριξης.

Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας τις επαφές του με τους εκπροσώπους των φορέων και των επαγγελματικών ομάδων που επηρεάζονται από την επιδρομή του κορoνοϊού είχε νέα τηλεδιάσκεψη, αυτήν την φορά με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών που έχουν ριχθεί στην καθημερινή μάχη αντιμετώπισης της πανδημίας.

Μετά την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τους νοσοκομειακούς γιατρούς έδωσε έμφαση στην επίταξη των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, στις προσλήψεις των γιατρών που δεν προχωρούν με τον απαιτούμενο ρυθμό από την κυβέρνηση, στην έλλειψη μέτρων προστασίας του νοσηλευτικού προσωπικού (μάσκες, ειδικές στολές) , στην έλλειψη τεστ και στην ανυπαρξία μέτρων για τις ευάλωτες ομάδες (φυλακισμένοι, πρόσφυγες, Ρομά). «Δεν αρκούν οι ευχαριστίες, τα χειροκροτήματα και η ρητορική ευγνωμοσύνη» δήλωσε αργότερα με παρέμβασή του στο Face Book αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους λειτουργούς στο δημόσιο σύστημα υγείας. Συγχρόνως επέμεινε στην καθοριστική ευθύνη της πολιτείας, για την στήριξη του ΕΣΥ όπως αυτή εκφράζεται και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Σημειωτέον πως ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε χθες ότι προχωράει στην δημιουργία Παρατηρητηρίου για τον κορoνοϊό που θα παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις σχετικά με: Την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας, την κατάσταση στην αγορά εργασίας (αντεργατικές παρεμβάσεις), στην οικονομία (στήριξη ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρηματιών) και δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής υποστήριξης.

Σκοπός του Παρατηρητηρίου είναι η καλύτερη δυνατή ενημέρωση των πολιτών και η ανάδειξη των απαραίτητων μέτρων που πρέπει να ληφθούν για την ανάσχεση των αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας.

ΚορονοϊόςνοσηλευτέςγιατροίΣΥΡΙΖΑ