Πολιτική|11.12.2018 15:10

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτές είναι οι 1417 σκοτεινές ημέρες σας κ. Τσίπρα

Newsroom

Με επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας «Είστε ο μακροβιότερος μνημονιακός πρωθυπουργός» και ότι «το 2019 είναι έτος εκλογών και το τέλος της διαδρομής σας θα είναι οι κάλπες και ο ελληνικός λαός θα σας στείλει στην αντιπολίτευση».

Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι μπορεί να παραπλανά την κοινωνία, είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι «αν και νομίζετε ότι είστε πρωθυπουργός 100 ημερών, όλοι οι πολίτες ξέρουν ότι η πολιτική σας είναι μία μεγάλη απάτη. Σήμερα κλείνετε 1.447 σκοτεινές μέρες στην εξουσία».

Συνέχισε την επίθεσή του με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και ρώτησε τον πρωθυπουργό αν «έχετε να πείτε κάτι για τις δηλώσεις Ζάεφ και τα μακεδονικά που πρέπει να διδάσκονται στην Ελλάδα. Ο κ. Ζάεφ κέρδισε ότι δεν του είχαν παραχωρήσει επί 27 χρόνια έξι πρωθυπουργοί, τη μακεδονική εθνότητα και γλώσσα. Εκεί που όλοι έλεγαν όχι, εσείς είπατε ναι. Δεν συμφωνούμε με το σύνθημα "η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία" γιατί μόνοι σας το κάνατε, όλοι οι υπόλοιποι διαφωνήσαμε. Αν αύριο η χώρα βρεθεί να διαχειρίζεται πρόβλημα μακεδονικής μειονότητας δεν θα φταίμε οι βουλευτές που βρεθήκαμε απέναντι. Ακόμη και η Βουλγαρία διαφώνησε με την μακεδονική γλώσσα».

Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για αφωνία «στο σκάνδαλο της ΔΕΠΑ» και είπε ότι το κουβάρι αυτής της υπόθεσης τώρα αρχίζει να ξετυλίγεται.

Ολήκληρη η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Είτε το θέλετε είτε όχι το 2019 θα είναι έτος εκλογών και το τέλος της διαδρομής σας θα είναι οι κάλπες.

Όλη η πολιτική σας είναι μια μεγάλη απάτη.

Μιλάτε κ. Τσίπρα πολύ τελευταία αλλά μιας και βρισκόμαστε σήμερα στη Βουλή δεν μας έχετε πει τίποτα για το Μακεδονικό. Δεν μας είπατε τίποτα για τις δηλώσεις Ζάεφ κι αυτό γιατί κανείς δεν είχε εκχωρήσει στον κ. Ζάεφ όσα εκχωρήσατε εσείς δηλαδή μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φέρει αποκλειστική και ακέραια την ευθύνη για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Ακόμη και η Βουλγαρία που αναγνωρίζει τα Σκόπια με το όνομά τους, δεν αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα γιατί ξέρει ότι εκεί κρύβεται ο αλυτρωτισμός.

Δεν μας είπατε όμως και τίποτα για το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ ενώ τη συζήτηση που ζήτησε η ΝΔ την προγραμματίσατε για τις 21 Δεκεμβρίου αλλά το κουβάρι έχει αρχίσει να ξετυλίγετε και θα έχουμε πολλά να πούμε τις επόμενες μέρες.

Σήμερα κλείνετε 1417 μέρες στην εξουσία, 1417 σκοτεινές μέρες για την Ελλάδα.

Πήρατε πάρα πολλά από πάρα πολλούς για να δώσετε πολύ λίγα σε πάρα πολύ λίγους και σήμερα με θράσος διαλαλείτε ότι δεν θα κόψετε άλλο τις συντάξεις όταν εσείς έχετε ψηφίσει για την περικοπή τους. Επίσης προηγούμενα έχετε κόψεις όλες τις νέες συντάξεις και έχετε πριονίσει τις παλιότερες.

Με κυνισμό στήσατε έναν αντιπερισπασμό πάνω στο Σκοπιανό. Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με το μέτρο της μη-περικοπής των συντάξεων. Αυτό ήταν το εισιτήριο με το οποίο ταξιδέψατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη. Μάλιστα στις Βρυξέλλες λένε ότι κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στη διαπραγμάτευση.

Όταν πνίγετε καθημερινά τους Έλληνες στο χείμαρρο των περικοπών διατείνεστε ότι θα έρχεστε εδώ και θα φέρνετε γουλιά-γουλιά ανακουφιστικά μέτρα.

Τόνισε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη βγει στις αγορές και πως η κυβέρνηση πάει να στήσει μια πελατειακή παράγκα στο ελληνικό Δημόσιο.

«Έχετε κάνει 17 παρεμβάσεις που έχουν μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα των συνταξιούχων», είπε «κι έρχεστε τώρα να πείτε ότι δε θα ισχύσει το μέτρο της προσωπικής διαφοράς όταν εσείς το νομοθετήσατε». Αντέτεινε μάλιστα ότι η ΝΔ κατέθεσε ήδη από τον Ιούλιο τροπολογία για τη μη περικοπή των συντάξεων που η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτή. «Τα έχετε πολύ εύκολα τα ψέματα κ. Τσίπρα», είπε χαρακτηριστικά, με αναφορά σε παλιότερες δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, που είχε ταχθεί κατά της περικοπής.

Απαρίθμησε μια σειρά μνημονιακών μέτρων και ρώτησε τον πρωθυπουργό «Πόσα τους παίρνετε από τη μία τσέπη για να τους δώσετε από την άλλη;».

«Ιδού ο πρωθυπουργός της χώρας, υπερήφανος στη θέση του για την κατάσταση στην οποία την έχει φέρει» είπε και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να πιουν μαζί σταγόνα-σταγόνα το πικρό ποτήρι των φόρων που επέβαλε αυτή η κυβέρνηση.

«Είκοσι εννιά καινούργιοι φόροι ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα τριάμισι χρόνια», τόνισε και αναφέρθηκε αναλυτικά σε σειρά φόρων, προκαλώντας την κυβέρνηση ότι ακούει με προσοχή «γιατί ούτε αυτή δεν ξέρει τι έχει ψηφίσει»…

«Ιδού η μαύρη λίστα των φόρων σας κ. Τσίπρα» είπε και κατέθεσε στα πρακτικά λίστα με τους φόρους στους οποίους είχε προηγουμένως αναφερθεί. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φτωχοποιεί τους πολλούς για να τους κρατά ομήρους με «αντίδωρα κοινωνικών επιδομάτων».

«Τα υπερπλεονάσματά σας κ. Τσίπρα είναι τα μεγάλα ελλείμματα από την άλλη τσέπη των πολιτών. Έρχεστε να κομπάσετε ενώ θα έπρεπε να απολογείστε. Όμως οι πολίτες έπαθαν και έμαθαν. Κάντε λίγη υπομονή και θα πάρετε την απάντησή σας».

«Η ΝΔ δεν αρνείται ούτε ένα ευρώ που θα μπει στο σπίτι της ελληνικής οικογένειας αντίθετα έχω προειδοποιήσει τους Έλληνες για τα δίχτυα με τα οποία έχετε τυλίξει τη χώρα προκειμένου να πληρώνει για χρόνια μετά το λογαριασμό».

«Επιδόματα αντί για μισθούς, ρουσφέτια αντί για νέες θέσεις εργασίας, σκάνδαλα αντί για διαφάνεια, χειραγώγηση των θεσμών αντί για ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να προκηρύξει το συντομότερο εκλογές για να εκφραστεί ο λαός, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση για ενότητα.

Έκανε και πάλι ειδική αναφορά στις δηλώσεις Ζάεφ για «Μακεδόνες του Αιγαίου» αλλά και σε μια σειρά άλλα ζητήματα φθάνοντας μέχρι την ανομία στα ελληνικά πανεπιστήμια.

«Τελειώσατε» είπε χαρακτηριστικά και η χώρα σε λίγους μήνες θα πάει επιλέξει να πάει μπροστά»

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΒουλή