Πολιτική|27.03.2020 22:50

ΣΥΡΙΖΑ: Golden αμοιβές εν μέσω πανδημίας

Βούλα Κεχαγιά

Την έκρηξη του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η επιλογή της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει εν μέσω της κρίσης με τον κορωνοϊό και την απειλή της δημόσιας υγείας, απόφασής της για τον διπλασιασμό των αμοιβών των νέων διοικητών τριών φορέων (ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ, ΟΑΣΑ) που καθορίζεται στα 7.500 ευρώ μηνιαίως. Όπως επίσης και την αύξηση της αμοιβής των μελών των διοικητικών συμβουλίων τους με 400 ευρώ για κάθε συνεδρίαση από 50 ευρώ που ίσχυε ως σήμερα.

Το θέμα αναδεικνύουν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Πέτυ Πέρκα και Θεοδώρα Τζάκρη με ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή τονίζοντας πως οι διοικητές των τριών φορέων θα λαμβάνουν 90.000 ευρώ το χρόνο. Παράλληλα καταγγέλλουν πως «χρυσές αμοιβές» θα δίνονται και σε άλλες ΔΕΚΟ του Υπερταμείου με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ να λαμβάνει 128.000 ευρώ ή 10.666 ευρώ τον μήνα και τον αναπληρωτή του 90.000 ευρώ τον χρόνο με μπόνους από 15% έως και 30%. Σε ό,τι αφορά την ΔΕΗ αναφέρουν πως ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος θα λάβει 200.000 ευρώ τον χρόνο και μπόνους μέχρι 100.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 25.000 ευρώ μηνιαίως.

Με την ερώτησή τους οι κυρίες Πέρκα και Τζάκρη ζητούν να πληροφορηθούν εάν οι νέες αμοιβές των ΔΕΚΟ του Υπερταμείου είναι υπερδιπλάσιες από τις αντίστοιχες επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρουν πως οι αμοιβές των 400 ευρώ για τα μέλη των ΔΣ ανά συνεδρίαση συνιστούν μία πρόκληση προς τον ελληνικό λαό. Επίσης κάνουν λόγο για τοποθετήσεις προβεβλημένων κομματικών στελεχών της ΝΔ στις ΔΕΚΟ των αστικών συγκοινωνιών, που βρίσκονται σε αντίθεση με τον ιδρυτικό νόμο του Υπερταμείου.

Γι’ αυτό και ζητούν και από τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών να προσκομίσουν τα πρακτικά των αποφάσεων του ΔΣ της ΕΕΣΥΠ ΑΕ και των Γενικών της Συνελεύσεων , του ΔΣ του ΟΑΣΑ και των γενικών συνελεύσεών τους με βάση τις οποίες προχώρησαν στις αντικαταστάσεις των διοικητικών συμβουλίων ή μελών αυτών. Επίσης, ζητούν να προσκομιστεί κάθε τεκμηρίωση με βάση την οποία έγιναν οι αλλαγές των διοικήσεων (ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΑΣΑ) των οποίων η θητεία δεν έχει λήξει, καθώς και ο διπλασιασμός των αμοιβών τους.

ΚορονοϊόςπανδημίαΣΥΡΙΖΑΟΑΣΑΣΤΑΣΥ