Πολιτική|12.12.2018 08:04

Καταγγέλλει «κοκοροµαχία» µε… συντονιστή τον Βούτση

Φώφη Γιωτάκη

Το Κίνηµα Αλλαγής, που, διά της προέδρου του, παρουσίαζε χθες την ίδια ώρα την πρόταση νόµου για την αντιµετώπιση του δηµογραφικού ζητήµατος, πιστεύει ότι τόσο το κυβερνών κόµµα όσο και η Νέα Δηµοκρατία επενδύουν στο κλίµα άγριας σύγκρουσης, οργανώνοντας κόντρες σε επίπεδο κορυφής, εντός και εκτός Βουλής.

Μάλιστα κάθε άλλο παρά αφήνουν πλέον στο απυρόβλητο τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, τον οποίο κατηγορούν εν πολλοίς για τον... συντονισµό της σύγκρουσης, κάτι που δεν συνάδει -όπως επισηµαίνει στέλεχος του ΚΙΝΑΛ- µε τον κορυφαίο θεσµικό του ρόλο. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, ο οποίος µε την ιδιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δηµοκρατικής Συµπαράταξης απέδωσε την ευθύνη στον κ. Βούτση και στα δύο κόµµατα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν∆: «Επί τρεις ώρες παρακολουθήσαµε µια “κοκοροµαχία” Τσίπρα - Μητσοτάκη. Μια προσπάθεια δηµιουργίας στείρου δικοµµατισµού µε τεχνητή πόλωση, διχαστική αντιπαράθεση µακριά από τις ανάγκες του σήµερα για την υπέρβαση της κρίσης. O πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, µαζί µε τα δύο κόµµατα ΣΥΡΙΖΑ και Ν∆ έχουν την απόλυτη ευθύνη γι’ αυτό που συµβαίνει και το οποίο απαξιώνει τον διάλογο µεταξύ των πολιτικών δυνάµεων του τόπου. Ντροπή τους, δεν θα τους περάσει!».

Πυρά στον νόµο Κατρούγκαλου

Νωρίτερα, πάντως, η Φώφη Γεννηµατά είχε αναφερθεί στο ζήτηµα των συντάξεων και µε αφορµή την οµιλία της για το δηµογραφικό κατακεραύνωσε την κυβέρνηση για τα… απόνερα του νόµου Κατρούγκαλου. «Είναι πια σε όλους καθαρό ότι ο νόµος Κατρούγκαλου καταρρέει. Σήµερα στη Βουλή, µετά την κατακραυγή, η κυβέρνηση παίρνει πίσω τις µειώσεις που η ίδια εισηγήθηκε και ψήφισε για τις παλιές συντάξεις. Μένουν όµως οι µεγάλες µειώσεις στις νέες συντάξεις, στις αναπηρικές και οι εξοντωτικές παρεµβάσεις στις συντάξεις χηρείας. Με τον νόµο αυτό, τον νόµο των χαµηλών συντάξεων και των µεγάλων αδικιών, η κυβέρνηση γίνεται ο µεγάλος χορηγός της Νέας ∆ηµοκρατίας για ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης. Ο νόµος Κατρούγκαλου, ο νόµος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν διορθώνεται, καταργείται» δήλωσε η αρχηγός του ΚΙΝΑΛ. Οσον αφορά το δηµογραφικό, η κυρία Γεννηµατά υπενθύµισε ότι είχε ζητήσει από τις 27 Απριλίου του 2017 τη συγκρότηση ∆ιακοµµατικής Επιτροπής της Βουλής, για τη µελέτη των αιτιών του προβλήµατος και την αναζήτηση κοινών προτάσεων για την αντιµετώπισή του.

ΚΙΝΑΛΓιώργος Κατρούγκαλος