Πολιτική|12.12.2018 08:34

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επίθεση στην κυβέρνηση για Σκόπια και οικονοµία

Σπύρος Μουρελάτος

Στην Πειραιώς χαρακτηρίζουν τις συχνές το τελευταίο χρονικό διάστηµα εµφανίσεις του κ. Τσίπρα στη Βουλή απότοκες της διογκούµενης πολιτικής, κοινωνικής και εντέλει δηµοσκοπικής πίεσης που υφίσταται πλέον το Μέγαρο Μαξίµου, εξαιτίας της αρνητικότατης τροπής στο Σκοπιανό αλλά και της στασιµότητας που χαρακτηρίζει την πραγµατική οικονοµία.

Μάλιστα, στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ν∆ κάνουν λόγο για αξιοπρόσεκτη στροφή του κ. Τσίπρα, δηλωτική του αδιεξόδου που αντιµετωπίζει στο µέτωπο της Συµφωνίας των Πρεσπών, τη δηµόσια οµολογία του ότι εάν η πλευρά των βορείων γειτόνων µας δεν τηρήσει το πνεύµα και το γράµµα του συµβιβασµού, τότε «έχουµε δηλώσει πως δεν θα προχωρήσει ούτε η συµφωνία ούτε η ένταξη της γείτονος στους διεθνείς οργανισµούς».

Πρόταση δυσπιτίας

Οι αλλεπάλληλες…προσκλήσεις του κ. Τσίπρα προς τη Ν∆ να καταθέσει άµεσα πρόταση δυσπιστίας αποδίδονται από το Μοσχάτο στον φόβο του Μεγάρου Μαξίµου απέναντι στην αριθµητική της επερχόµενης ψηφοφορίας στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή έκανε λόγο για µαύρη λίστα 29 φόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Στο µέτωπο της οικονοµίας, η θριαµβολογία του κυβερνητικού συνασπισµού, όπως σηµειώνεται χαρακτηριστικά, για την αποτροπή εφαρµογής της περικοπής των συντάξεων που ο ίδιος είχε ψηφίσει δις τους τελευταίους µήνες προσέκρουσε, σύµφωνα µε «γαλάζιες» επιτελικές πηγές, στον τοίχο της σκληρής οικονοµικής πραγµατικότητας. Στο πνεύµα αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για µαύρη λίστα φόρων του ΣΥΡΙΖΑ, απαριθµώντας έναν προς έναν τους 29 φόρους που επέβαλε η κυβέρνηση λόγω των καταστροφικών επιλογών του αλήστου µνήµης α’ εξαµήνου του 2015.

«Τα υπερπλεονάσµατά σας είναι τα ελλείµµατα στην τσέπη κάθε Ελληνα, πνίγετε καθηµερινά τους πολίτες στον χείµαρρο φόρων και περικοπών που επιβάλατε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.  Τέλος, ο πρόεδρος της Ν∆ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα και κατ’ επέκταση την κυβέρνηση ότι «έχει καταπιεί τη µιλιά της» αναφορικά µε το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, χαρακτηρίζοντας τις σχετικές αποκαλύψεις ως «ένα κουβάρι που µόλις τώρα έχει αρχίσει να ξετυλίγεται».

«Πνίγετε καθηµερινά τους πολίτες στον χείµαρρο φόρων και περικοπών» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εν τω µεταξύ, µε ερώτησή τους προς τον Νίκο Παππά 21 βουλευτές της ΝΔ ζητούν από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να εξηγήσει ποια η σχέση του µε τον Μανώλη Πετσίτη, για ποιες ακριβώς υπηρεσίες αµειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη µε υπέρογκα ποσά και ποια η σχέση του κ. Πετσίτη µε τον κ. Αρτεµίου.

Νέα Δημοκρατία