Πολιτική|13.04.2020 11:15

Βαρουφάκης για Αίγινα: «Ψεύδονται, αυτοεξευτελίζονται και δεν μιλούν για το 5ο μνημόνιο»

Newsroom

«Ηταν δύσκολη μέρα η περασμένη Πέμπτη προσήλθα στην Βουλή κι επέστρεψα στην Αίγινα, όπου με βρήκε η καραντίνα. Εκείνη η Πέμπτη, η 9η Απριλίου θα μείνει στην ιστορία, καθώς θα είναι η Πέμπτη που ξεκίνησε το 5ο μνημόνιο. Ολη η ιστορία της Αίγινας ξεκίνησε από την κυβέρνηση να μετατραπεί η γνωστή λάσπη εναντίον μου σε πλήγμα κατά του κοινοβουλευτισμού, για να μην γίνει αυτή η συζήτηση για την καταστροφή που φέρνει στην ελληνική οικονομία η συμφωνία του Eurogroup» είπε αρχικά ο Βαρουφάκης και κατακεραύνωσε όσους του καταλογίζουν άρνηση ελέγχου στο λιμάνι της Αίγινας.

«Μου έγινε έλεγχος, έδειξα την βουλευτική μου ταυτότητα. Αν ένας δήμαρχος, που δεν τον γνωρίζω, αλλά βλέπω ότι έχει κάνει καλή δουλειά στο νησί, καλύτερη από τους προηγούμενους, θέλει να ακολουθήσει την τακτική της κυβέρνησης με την λασπολογία είναι δική του επιλογή. Προφανώς και δέχτηκα έλεγχο κι έδειξα την βουλευτική μου ταυτότητα. Οποιος τα λέει αυτά, ψεύδεται ασυστόλως. Δεν θα μπω σε αντιπαράθεση με ανθρώπους που αυτοεξευτελίζονται. Είναι ασύστολο, χυδαίο ψέμα. Το αυτοκίνητό μου στάθηκε 15 λεπτά στην ουρά πίσω από τα φορτηγά κι από άλλα οχήματα και ψεκάστηκε κανονικά» πρόσθεσε.

Για το Ε1 και την κύρια κατοικία τόνισε: «Η ΠΝΠ εξαιρεί τους βουλευτές. Ζητούσα εξ αρχής να σταματήσει το πήγαινε έλα των 300 βουλευτών και να κάνουμε τηλεδιασκέψεις. 

Τα περιοριστικά μέτρα με έπιασαν στην Αίγινα. Ο νόμος λέει ότι μένεις εκεί που σε πιάνουν τα περιοριστικά μέτρα. Ως αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας μπορώ να πάρω το αυτοκίνητό μου να πάω στην Καστοριά να δω τι γίνεται στο νοσοκομείο; Μπορώ. Αρα όσα λένε είναι λάσπη. Αντί να μιλάμε για το πέμπτο μνημόνιο που είναι το μείζον, θα καταστρέψει τη χώρα. Είναι οργανωμένο σχέδιο να μην δείχνουν αυτά που είπα στη Βουλή κι εδώ και δυο τρεις μέρες ρίχνετε λάσπη (σ.σ.: ο ΣΚΑΪ) Η κυβέρνηση πούλησε το ευρωομόλογο θα έχουμε μείον 20% έλλειμμα στον κρατικό προϋπολογισμό και όλο αυτό θα μετατρέψει τη χώρα σε μία έρημο. Γι αυτό ξεκίνησε αυτή η ιστορία, η παραποίηση της ΠΝΠ αντί να συζητάται αυτό που είπα στη Βουλή για το 5ο μνημόνιο. Το έγκλημα εκείνης της ημέρας ήταν η συνθηκολόγηση για το 5ο μνημόνιο» είπε κλείνοντας ο Βαρουφάκης ενώ είχε έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ που του υπέβαλλαν τα ερωτήματα.

απαγόρευση κυκλοφορίαςΑίγιναΓιάνης Βαρουφάκης