Πολιτική|13.04.2020 18:22

Τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης ενόψει Πάσχα και το διάγγελμα Μητσοτάκη

Newsroom

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τρίτη φορά μέσα σε ένα μήνα θα απευθύνει διάγγελμα - τηλεοπτικό μήνυμα στους Έλληνες πολίτες. Ο πρωθυπουργός ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και του Πάσχαθα κάνει αναφορά στην ευλαβική τήρηση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Επίσης, μία από τις εκκλήσεις του θα είναι οι πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τις συναθροίσεις, καθώς μπορεί να σταθούν ικανές για την εξάπλωση του ιού. Ταυτόχρονα, ο κ. Μητσοτάκης θα εφιστήσει την προσοχή σε εκείνους που μέχρι και σήμερα αψηφούν τα μέτρα.

Παράλληλα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναφερθεί εκτενώς και σε εκείνους που βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή». Επιπλέον, θα κάνει και αναφορά και στα μέτρα στήριξης της οικονομίας που έχουν ληφθεί έως σήμερα. 

Απαγορεύονται οι επισκέψεις σε σπίτια, συγγενείς το Πάσχα

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας επεσήμανε ότι «θα ήταν άδικο να παρασυρθούμε από την άνοιξη και να παραβιάσουμε τα περιοριστικά μέτρα. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση. Μην κάνουμε λάθος. Αν χαλαρώσουμε θα το πληρώσουμε...».

Ακόμη ξεκαθάρισε πως «θα γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι. Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για την Ανάσταση ή την Κυριακή του Πάσχα, ας γιορτάσουμε μερικές εβδομάδες μετά τη νίκη μας κατά του κορονοϊού».

Επιπρόσθετα υπενθύμισε ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι σε εθνικές οδούς παλιές και νέες, λιμάνια και σταθμούς, και πως λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα σε οικισμούς ρομά, προσφυγικές δομές αλλά και σε άλλες ειδικές ομάδες του πληθυσμού.

Εξάλλου, αποδοκίμασε τις συναθροίσεις στις εκκλησίες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. «Παραβλέπουν τις συστάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και παραβιάζουν τους νόμους που υπαγόρευσαν οι έκτακτες περιστάσεις, κρατάμε την πίστη μέσα μας και αποφεύγουμε τον συνωστισμό» επεσήμανε χαρακτηριστικά για όσα έγιναν σε Κουκάκι και Κέρκυρα.

Για να βγούμε από την υγειονομική κρίση το ταχύτερο δυνατό με τις λιγότερες συνέπειες, υπογράμμισε ο κ. Πέτσας ότι είναι σημαντικό να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και όσα υπαγορεύονται από τα μέτρα που έχουν ληφθεί επισημαίνοντας πως «θα ήταν άδικο να γκρεμίσουμε τώρα όλα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΚορονοϊόςδιάγγελμα