Πολιτική|13.04.2020 17:18

Συρίγος: Το ένα από τα δύο σκάφη με προορισμό ελληνικά νησιά είχε σίγουρα πρόσφυγες

Newsroom

Για τις φήμες που θέλουν τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να προωθεί πρόσφυγες και μετανάστες με κορονοϊό στα ελληνικά νησιά μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής καθηγητής Εξωτερικής Πολιτικής Άγγελος Συρίγος. 

«Εδώ και μιάμιση εβδομάδα οι Τούρκοι κατέστρεψαν τον πρόχειρο καταυλισμό που έφτιαξαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο Παζάρ Κουλέ και το νέο δεδομένο που έχουμε είναι μεταφορές προσφύγων και μεταναστών από στρατόπεδο προς τα παράλια της Μικράς Ασίας, απέναντι από τα νησιά. Αυτά είναι βέβαια πράγματα. Ένα άλλο στοιχείο που έχουμε είναι ότι μέχρι τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί δύο μεγάλα σκάφη. Το ένα έφτασε στη Τζια και το άλλο εμφανίστηκε να κινείται μεταξύ Χίου και Σάμου. Το πρώτο είχε σίγουρα πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ για το δεύτερο εκτιμούμε ότι έκανε κάτι περίεργο, διότι δεν ανταποκρίθηκε στο σήμα του λιμενικού» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή του OPEN TV "Open Ελλάδα".

Ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ πρόσθεσε πως «ένα άλλο δεδομένο που έχουμε είναι ότι στην Τουρκία ο κορονοϊός αυξάνεται επικίνδυνα καθώς τα πράγματα δείχνουν ότι είναι εκτός ελέγχου. Δεν έχουν φτάσει σε καταστάσεις Ιράν ή Ιταλίας αλλά τα θύματα είναι πολλά. Ο φόβος που υπάρχει είναι ότι όπως η Τουρκία έκανε έναν ανορθόδοξο πόλεμο στον Έβρο μπορεί να επιχειρήσει να κάνει το ίδιο με τους ανθρώπους που βρίσκονται στα παράλια στην περίπτωση που κάποιοι έχουν κορονοϊό. Αυτά τα στοιχεία δεν μπορείς να τα ξέρεις εκ των προτέρων αλλά παίρνεις τα μέτρα σου».

«Η ελληνική κυβέρνηση από τις 27 Φεβρουαρίου, φοβούμενη ότι ο κορονοϊός θα χρησιμοποιηθεί ως όπλο στα χέρια του Ερντογάν για να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση με τους καταυλισμούς στα νησιά, έχει πάρει τα μέτρα φύλαξης και όσοι ελάχιστοι εισέρχονται μπαίνουν αυτομάτως σε καραντίνα».

ΚορονοϊόςΤουρκίαΆγγελος Συρίγος