Πολιτική|14.04.2020 08:41

ΣΥΡΙΖΑ για διάγγελμα Μητσοτάκη: Δεν μίλησε ως ηγέτης μίας χώρας σε κρίση

Βούλα Κεχαγιά

Θα μπορούσε να είναι και ομιλία σε προεκλογική περίοδο, διαπιστώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού δεν ήταν για την πανδημία, αλλά για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες.

Παρ’ όλα αυτά η Κουμουνδούρου δεν αναλύει την πιθανότητα να υπάρχει ένας κρυφός σχεδιασμός από το Μαξίμου για διενέργεια πρόωρων εκλογών, ενδεχόμενο το οποίο έχει συζητηθεί άλλωστε και στις τελευταίες συνεδριάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την προηγούμενη Παρασκευή.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν μίλησε ως ηγέτης μίας χώρας σε κρίση, αλλά ως πονηρός πολιτευτής σε προεκλογική περίοδο, που διαστρεβλώνει και υπόσχεται» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μιλώντας για ένα «μείγμα υποκρισίας, αυταρέσκειας και αλαζονείας».

Σημειωτέον πως όσες φορές ο Αλέξης Τσίπρας έχει ερωτηθεί δημοσίως για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έχει σχολιάσει πως θεωρεί αδιανόητο μεσούσης της κρίσης κάποιοι να κινούνται με βάση μικροκομματικά οφέλη και σκοπιμότητες χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειές της στην κοινωνία. Επίσης, στην τηλεδιάσκεψη της προηγούμενης Παρασκευής υπό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε πως εάν ο πρωθυπουργός σκέφτεται εκλογές αυτό θα ήταν παράλογο αλλά και unfair απέναντι στην κοινωνία αλλά και τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Παρ’ όλα αυτά η αποστροφή του πρωθυπουργικού διαγγέλματος που αναφέρει πως «μετά την κρίση, η κάθε εξουσία οφείλει να εγκαταλείπει το απυρόβλητο της ανάγκης δυναμώνοντας την λογοδοσία. Γιατί καμία έκτακτη συνθήκη δεν μπορεί να αμφισβητεί την δημοκρατική ευαισθησία» προκαλεί ερωτηματικά και προβληματισμό σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Κουμουνδούρου σχολιάζουν καυστικά το γεγονός πως μέσα από το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός «ανακάλυψε τώρα την ανάγκη για ένα νέο ΕΣΥ, ενώ μέχρι χθες ήθελε να το αποτελειώσει  για να εξυπηρετήσει τους ιδιώτες της υγείας» και «μάς είπε ότι έκανε σε πέντε εβδομάδες όσα δεν έγιναν επί δεκαετίες, όταν επί τέσσερα χρόνια μάς λοιδορούσε ως κρατιστές που προχωρήσαμε σε 19.500 προσλήψεις για να κρατηθούν όρθια τα νοσοκομεία, και ενώ παραμένουν παγωμένοι οι 4.000 διορισμοί που προκήρυξε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Προσθέτουν ότι «μάς είπε για δήθεν παροχές σε εργαζόμενους, την ώρα που πολλές χιλιάδες βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας, είναι σε αναστολή και επί ξύλου κρεμάμενοι» και σχολιάζουν αρνητικά πως «ξαναθυμήθηκε την αγαπημένη των κυβερνήσεων της δεξιάς δημιουργική λογιστική λέγοντας πως η κυβέρνησή του έχει διαθέσει 14 δις για την κρίση, ενώ είναι ουραγός σε όλη την Ευρώπη με λιγότερο από 2% του ΑΕΠ σε δημοσιονομική επέκταση».

Κυριάκος ΜητσοτάκηςδιάγγελμαΣΥΡΙΖΑ