Κόσμος|03.06.2021 15:39

Τουρκία - Νέα δημοσκόπηση: Ερντογάν - Μπαχτσελί σε νέα κάθοδο

Μαρία Ζαχαράκη

Νέα έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Metropoll κατέδειξε ότι η Εθνική Συμμαχία της αντιπολίτευσης μεταξύ Κιλιτσντάρογλου-Ακσενέρ (CHP-İYİ) έρχεται πρώτη στην προτίμηση των ψηφοφόρων με 48% πλέον, απέχοντας μόνο μία ανάσα από το 50.01% που απαιτείται για εκλογή προέδρου.

Αντίστοιχα, η Λαϊκή Συμμαχία μεταξύ Ερντογάν - Μπαχτσελί (AKP-MHP) θα συγκέντρωνε το 40.1% των ψήφων αν γίνονταν σήμερα εκλογές. Ο πρόεδρος της εταιρείας δημοσκοπήσεων σχολίασε ότι «η αντιπολίτευση φαίνεται να έχει αποκτήσει δύναμη τον τελευταίο μήνα».

T

MetroPOLL: Το ¼ των Τούρκων έχει παρακολουθήσει τα βίντεο του αρχιμαφιόζου

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων MetroPOLL, δημοσίευσε επίσης έρευνα, που αποκαλύπτει το ενδιαφέρον των πολιτών στα δημοφιλή πλέον βίντεο του ηγέτη του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία, Σεντάτ Πεκέρ.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 24% των ψηφοφόρων πολιτών έχουν παρακολουθήσει όλα τα βίντεο του Πεκέρ, ενώ το 25% μερικά από αυτά. Το 37% των ανθρώπων δεν γνωρίζει καν τα βίντεο. Στην έρευνα συμπεριλήφθηκε επίσης η κομματική ταυτότητα των «τηλεθεατών» του Πεκέρ.

Οι ψηφοφόροι του φιλο-κουρδικού κόμματος HDP ήταν οι περισσότεροι που έχουν παρακολουθήσει τα βίντεο, με ποσοστό 48%. Αντίθετα, το 51% των ψηφοφόρων του AKP δεν γνωρίζουν καν τα βίντεο.

T

Κιλιτσντάρογλου: «Η κυβέρνηση δανείζεται δολάρια από τους πολίτες της»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ρωτώντας την κυβέρνηση Ερντογάν για άλλη μια φορά για την τύχη των 128 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Κεντρική Τράπεζα, κατήγγειλε ότι «η τουρκική λίρα λιώνει. Στη Δημοκρατία της Τουρκίας η κυβέρνηση δανείζεται δολάρια από τους πολίτες της. Οι οικονομολόγοι το αποκαλούν προπατορικό αμάρτημα. Αυτό το αμάρτημα διαπράττεται αυτή τη στιγμή».

«Η χώρα έχει προβλήματα. Υπάρχει κατάθλιψη, βιώνουμε κατάθλιψη. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά χρειάζονται βοήθεια, μια τέτοια εικόνα δεν ίσχυε ποτέ στην Τουρκία του 21ου αιώνα», ανέφερε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ζητώντας και πάλι εκλογές.

Όλες οι ειδήσεις

Κορονοϊός: Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για τα rapid test των τουριστών που θα «ξεκλειδώσουν» το καλοκαίρι

ΕΝΦΙΑ: Αλλάζουν όλα - Οι περιοχές που εντάσσονται στις αντικειμενικές αξίες και οι νέες δόσεις

Κορονοϊός - Ψαλτοπούλου: Όλα όσα γνωρίζουμε για τη νέα μετάλλαξη στην Κρήτη

ΕΚΠΑ: Φοιτήτριες ΜΜΕ καταγγέλλουν καθηγητή για σεξουαλική παρενόχληση

δημοσκόπησηΜεράλ ΑκσενέρΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαΚεμάλ Κιλιτσντάρογλου