Αθλητισμός|26.05.2024 10:49

Final 4 Euroleague: Πώς ξέσπασαν τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού στο Βερολίνο

Newsroom

Μάχη για τη ζωή του δίνει ένας οπαδός που τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ του Σαββάτου (25.5.2024) στο Βερολίνο μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που βρίσκονται εκεί για το Final Four. 

Τα επεισόδια ξέσπασαν γύρω στις 23:00 σε κεντρικό σημείο του Βερολίνου κοντά στον σταθμό του μετρό «Prenzlauer Allee». Σε βίντεο, που τραβήχτηκε λίγο μετά τις συμπλοκές, φαίνεται ισχυρή αστυνομική παρουσία και ασθενοφόρα στο σημείο. Διακρίνονται, επίσης, οπαδοί των δύο ομάδων πεσμένοι στο έδαφος.

Στα επεισόδια συμμετείχαν περίπου 50 άτομα, 25 από εκάστη ομάδα. Οι εμπλεκόμενοι, μάλιστα, χρησιμοποίησαν γκλομπ και ρόπαλα του μπέιζμπολ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ δεν προκύπτει ότι οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν κανονίσει ραντεβού μέσα από τα social media για να λύσουν τις διαφορές του. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι επιστρέφοντας από την έξοδο τους έπεσαν πρόσωπο με πρόσωπο με συνέπεια η κατάσταση να ξεφύγει και να καταγραφούν αυτές οι ντροπιαστικές για τον αθλητισμό εικόνες. 

Να σημειωθεί ότι μεμονωμένα επεισόδια εκτυλίχθηκαν και σε άλλα σημεία της πόλης. 

12 τραυματίες

Σύμφωνα με την ενημέρωση των γερμανικών Αρχών παρασχέθηκε ιατρική περίθαλψη σε 12 άτομα, o ένας εκ των οποίων, όπως έχει ήδη αναφερθεί, είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Δύο ακόμα άνθρωποι είναι σοβαρά τραυματισμένοι, ενώ άλλα εννιά άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

επεισόδιαειδήσεις τώραΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκόςEuroleagueFinal 4Βερολίνο