Auto|25.04.2020 22:13

#500NatureChallenge: φύση, άνθρωπος και social media

Newsroom

Με αφορμή την «Ημέρα της Γης» (που γιορτάσαμε την περασμένη Τετάρτη, 22 Απριλίου), η Fiat αποφάσισε να ξεκινήσει το #500NatureChallenge, μια καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τα φλέγοντα περιβαλλοντικά θέματα.

Οι χρήστες καλούνται να μοιραστούν φωτογραφίες και videos που δείχνουν τη νέα σχέση μεταξύ περιβάλλοντος-ανθρώπου που αναπτύσσεται στις πόλεις, όπου η φύση αποκτά όλο και πιο σημαντικό ρόλο. Στόχος της ενέργειας, είναι να παρουσιάσει την αρμονία μεταξύ της πόλης και της φύσης κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του COVID-19 και να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον.

Βλέπετε… ουδέν κακόν αμιγές καλού. Η πανδημία γίνεται αφορμή για να βρεθεί ο κόσμος αντιμέτωπος με μιας νέα ισορροπία μεταξύ Ανθρώπου και Φύσης στις μεγάλες πόλεις όλου του κόσμου. Η μειωμένη κίνηση των οχημάτων και των ανθρώπων επέτρεψε στη φύση να επανακτήσει μέρος του «ζωτικού της χώρου». Αυτή η εξέλιξη φέρνει στο προσκήνιο ένα ερώτημα: είναι αυτή η αρχή μιας νέας σχέσης μεταξύ των Ανθρώπων και του Πλανήτη; Τοποθετείται ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος σε μια νέα βάση; 

Επί τη ευκαιρία, βέβαια, η Fiat δεν παραλείπει να μιλήσει για το Fiat 500 το μικρό της μοντέλο που το θεωρεί ως το ιδανικό «όχημα» προώθησης της πρωτοβουλίας #500NatureChallenge.

Στις αρχές της χρονιάς, η παρουσίαση της νέας υβριδικής έκδοσης του Fiat 500 έφερε την εποχή του εξηλεκτρισμού για την ιταλική εταιρία. Παράλληλα η χρησιμοποίηση του υφάσματος Seaqual, ενός υλικού υψηλής ποιότητας κατασκευασμένου εν μέρει από ανακυκλωμένα πλαστικά που έχουν συλλεχθεί από τη θάλασσα, εξέφρασε με έναν ολιστικό τρόπο το πώς ένα αυτοκίνητο μπορεί να έρθει κοντά στη φύση. Τώρα η παρουσίαση του ηλεκτρικού 500 έρχεται να συμπληρώσει αυτό το ξεχωριστό «πάζλ». To ηλεκτρικό 500 είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου FCA, ένα όχημα μηδενικών ρύπων που εντάσσεται στην οικογένεια 500 και σχεδιάστηκε με στόχο να συμβάλει περαιτέρω σε ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον.

FiatFiat 500