Auto|26.10.2018 10:17

Νέο ρεκόρ πωλήσεων για τη Hyundai

Νίκος Λουπάκης

Κατά 7,1% αυξήθηκαν οι πωλήσεις τις Hyundai το πρώτο εννιάμηνο του 2018, σε σύγκριση με τους ίδιους μήνες του 2017, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Η κορεατική εταιρεία έχει διαθέσει 425.854 οχήματα μέχρι και τον Σεπτέμβριο, από τα οποία περισσότερα από 134.000 κομμάτια πουλήθηκαν το 3ο τρίμηνο – που αποτελεί και το καλύτερο 3ο τρίμηνο στην ιστορία της Hyundai στην Ευρώπη.

Τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, η Hyundai ξεπέρασε τη γενική τάση της αγοράς, αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της στο 4,2% - το καλύτερό της αποτέλεσμα. Το θετικό αποτέλεσμα αντανακλά την ομαλή μετάβαση στη νέα πιστοποίηση WLTP, χωρίς διακοπή διάθεσης των μοντέλων της.

Η αύξηση των πωλήσεων στηρίχθηκε στα νέα μοντέλα της εταιρείας, όπως το Kona, που έφερε 60.000 πωλήσεις από την έναρξη της διάθεσής του στο τέλος του 2017 και είναι σήμερα το 5ο μοντέλο της Hyundai. Αναμένεται δε να έχει ακόμα καλύτερη πορεία, καθώς στην γκάμα του προστέθηκαν πετρελαιοκίνητα μοντέλα, αλλά και ηλεκτρική έκδοση.

Τα i10, i20 και i30 της Hyundai συνεχίζουν να πωλούν αρκετά μεγάλους όγκους, ενώ το νέο Tucson συνεχίζει να διακρίνεται ως το καλύτερο μοντέλο της Hyundai στην Ευρώπη, διαθέτοντας σημαντικές βελτιώσεις στη σχεδίαση, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τους κινητήρες.

Επίσης, με τα IONIQ, Kona Electric και NEXO κυψελών καυσίμου, η Hyundai διαθέτει μια ευρύτερη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων από οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή. Τα μοντέλα αυτά αναμένεται να διατηρήσουν τη θέση της εταιρείας μεταξύ των ηγετών της αυτοκίνησης σε οχήματα χαμηλών ή μηδενικών εκπομπών ρύπων.

«Η δέσμευσή μας για συνεχή ανανέωση των προϊόντων μας, δημιούργησε τη νεότερη γκάμα μοντέλων στην Ευρώπη προσελκύοντας ακόμη περισσότερους πελάτες», δήλωσε ο Thomas A. Schmid, Chief Operating Officer της Hyundai Motor Europe. «Οι προετοιμασίες μας για τη μετάβαση σε WLTP πραγματοποιήθηκαν χωρίς κανένα πρόβλημα στη διάθεση νέων αυτοκινήτων, βοηθώντας μας να ξεπεράσουμε την τάση της αγοράς τον Σεπτέμβριο. Τώρα, αναμένουμε στο τέλος του έτους το 4ο συνεχόμενο ρεκόρ πωλήσεών μας».

ρεκόρ πωλήσεωνKonaΕυρώπηHyundai