Auto|03.05.2020 01:27

BMW Σειρά 4 Coupe: στην τελική φάση δοκιμών

Newsroom

Ήρθε λοιπόν η ώρα, μετά τις πίστες αγώνων και ερευνητικών κέντρων, για τους επαρχιακούς δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους γύρω από το Κέντρο Έρευνας & Καινοτομίας του BMW Group (FIZ) στο Μόναχο. Για τη βελτίωση των δυναμικών τους χαρακτηριστικών τα πρωτότυπα βρέθηκαν στο κέντρο χειμερινών δοκιμών στο Arjeplog, Σουηδία, στο κέντρο δοκιμών του BMW Group στο Miramas της Γαλλίας, στο σιρκουί Nordschleife του Nürburgring και μερικές ακόμα αγωνιστικές πίστες.

Βελτιωμένο αμάξωμα και μηχανικά μέρη

Όπως η συνολική φιλοσοφία και σχεδίαση της νέας BMW Σειράς 4 Coupe, έτσι και η τεχνολογία της είναι πιο εξατομικευμένη από ποτέ. Η άμεση σύγκριση με τη νέα BMW Σειρά 3 Sedan αναδεικνύει ξεκάθαρα το ιδιαίτερο προφίλ του νέου μοντέλου. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας του sedan, για παράδειγμα, είναι μειωμένος κατά 0,015. Επιπλέον, η νέα BMW Σειρά 4 είναι κατά 57 mm χαμηλότερη από το τετράθυρο αδελφάκι της με αποτέλεσμα το κέντρο βάρους της να βρίσκεται κατά 21 mm πιο κοντά στο δρόμο.

Όλα αυτά συνδυάζονται με το αυξημένο αρνητικό κάμπερ στους εμπρός τροχούς και το φαρδύτερο κατά 23 mm πίσω μετατρόχιο, για αισθητή βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου. Αμορτισέρ με απόσβεση ανάλογη της διαδρομής τους – που έκαναν το ντεμπούτο τους στη νέα BMW Σειρά 3 Sedan και προσφέρουν συνεχώς μεταβαλλόμενο, προοδευτικό έλεγχο απόσβεσης ανάλογα με τη διαδρομή του ελατηρίου – έχουν βελτιωθεί με κριτήριο τη σπορ οδήγηση.

Mild Hybid επιδόσεις

Η γκάμα της νέας BMW Σειράς 4 Coupe είναι βέβαια προσανατολισμένη στις επιδόσεις. Στην αιχμή του δόρατος βρίσκεται μία έκδοση BMW M – η νέα BMW M440i xDrive Coupe. Με έναν ισχυρό, εν σειρά εξακύλινδρο κινητήρα που αποδίδει μέγιστη ισχύ 275 kW/374 hp, θα διαθέτει επίσης ήπια υβριδική τεχνολογία 48V, με μίζα-γεννήτρια 48V και μία δεύτερη μπαταρία που χρησιμοποιείται αφενός για να μειώνει το φορτίο του κινητήρα και αφετέρου για να αυξάνει την ελκτική ισχύ. Τα επιπλέον ηλεκτρικά 8 kW (11 ίπποι) που παράγονται από την ηλεκτρική υποβοήθηση συμβάλλουν σε πιος γρήγορες επιταχύνσεις από στάση και εν κινήσει.

Η κινητήρια ισχύς της νέας BMW M440i xDrive Coupe μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου Steptronic Sport και του ευφυούς συστήματος τετρακίνησης. Το διαφορικό M Sport είναι επίσης σε ετοιμότητα προκειμένου να διασφαλίσει τη βέλτιστη αξιοποίηση της ισχύος σε απαιτητικές οδηγικές συνθήκες. Η εμπλοκή του διαφορικού που ελέγχεται από έναν ηλεκτροκινητήρα περιορίζει τις διαφορές ταχυτήτων μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού πίσω τροχού όταν το όχημα στρίβει, βελτιώνοντας την ελκτική πρόσφυση και ευστάθεια και επιτρέποντας δυναμική έξοδο από τη στροφή. Τέλος, τα πανίσχυρα φρένα της M Sport και οι ζάντες αλουμινίου Μ 18” με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων εμπρός/πίσω συμβάλλουν ομοίως στην πλήρως ελεγχόμενη δυναμική συμπεριφορά της νέας BMW M440i xDrive Coupe.

BMW 4Νέα μοντέλαBMWσπορ αυτοκίνητο