Auto|10.06.2020 11:43

Ford Fiesta Ecoboost Hybrid: υβριδική τεχνολογική αναβάθμιση

Newsroom

Με το mild hybrid σύστημα κίνησης Ford EcoBoost Hybrid είναι πλέον διαθέσιμο και το Fiesta, καθώς η «μαμά» Ford έχει δεσμευτεί να προσφέρει μία - με την πολύ ευρύτερη έννοια - ηλεκτροκίνητη έκδοση σε κάθε επιβατικό μοντέλο που θα λανσάρει στην Ευρωπαϊκή αγορά αυξάνοντας σε 18 το πλήθος των προσφερόμενων στη γηραιά ήπειρο μοντέλων που φέρουν κάποιον ηλεκτροκινητήρα, πριν το τέλος του 2021.

Οι νέοι αγοραστές του Fiesta, λοιπόν, θα επωφεληθούν από την προηγμένη τεχνολογία EcoBoost Hybrid της Ford, η οποία λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στη γκάμα των επιβατικών οχημάτων της εταιρείας με το νέο Ford Puma, στα τέλη του 2019. Η ήπια υβριδική τεχνολογία των 48-volt λανσάρεται μαζί με προηγμένες, νέες τεχνολογίες υποβοήθησης της οδήγησης, όπως τα Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Speed Sign Recognition, τα οποία είναι σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση στον αυτοκινητόδρομο ή σε διαδρομές εντός της πόλης.

Ήπια υβριδική τεχνολογία

Διαθέσιμα μέσα στη χρονιά, τα μοντέλα Fiesta EcoBoost Hybrid θα αποδίδουν 155 ίππους και θα διαθέτουν ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) με κίνηση μέσω ιμάντα αντί του στάνταρ εναλλάκτη, επιτρέποντας την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα του οχήματος σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48-volt.

Το σύστημα BISG λειτουργεί και σαν μοτέρ μέσω διαρκούς συνεργασίας με τον κινητήρα, χρησιμοποιώντας την αποθηκευμένη ενέργεια τόσο για την παροχή πρόσθετης ροπής υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης και επιτάχυνσης, όσο και για τη λειτουργία των περιφερειακών ηλεκτρικών συστημάτων του οχήματος.

Ford FiestaΝέα μοντέλασουπερμίνιmild hybridFord