Auto|12.06.2020 18:49

Ford: «Δεκάρι» αυτόματο κιβώτιο για τα Transit Diesel

Newsroom

Tην παραγωγή ενός νέου, αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων με 10 σχέσεις μετάδοσης, που αποτελεί προαιρετική επιλογή για τις εκδόσεις του Transit με κίνηση στους πίσω τροχούς, ξεκίνησε η Ford. Το νέο κιβώτιο αναμένεται να προτιμηθεί από πολλούς επαγγελματίες για την ευχρηστία και πρακτικότητά που θα προσφέρει σε βαρύτερα οχήματα – μετατροπές, οχήματα διανομής τροφίμων, οχήματα έκτακτης ανάγκης, τροχόσπιτα, καθώς και στις δημοφιλείς, εργοστασιακής κατασκευής 15-θέσιες και 18-θέσιες minibus εκδόσεις του Ford Transit. Ενώ οι επαγγελματίες χρήστες και διαχειριστές στόλων θα εκτιμήσουν την αποδοτική λειτουργία και την ικανότητα τα ρυμούλκησης που φτάνει τα 2.800 κιλά.

Φέροντας την υπογραφή των μηχανικών της Ford, το νέο αυτό κιβώτιο αποτελεί προϊόν εσωτερικής εξέλιξης της εταιρείας, όντας δοκιμασμένο στο παρελθόν σε διάφορά μοντέλα της μάρκας, όπως είναι τα βραβευμένα Ranger και F150 και η υψηλών επιδόσεων Mustang. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο αυτόματο κιβώτιο, το οποίο αποτελεί προϊόν εξέλιξης των μηχανικών της Ford, ενσωματώνει περισσότερες από 20 τεχνολογικές ευρεσιτεχνίες.

Το ευφυές κιβώτιο ταχυτήτων της Ford είναι σχεδιασμένο για να ελαχιστοποιεί το κόστος καυσίμου για ιδιοκτήτες και χρήστες χάρη στην πυκνή κλιμάκωση των σχέσεών του, η οποία επιτρέπει στον κινητήρα να λειτουργεί στο βέλτιστο εύρος στροφών. Με 10 διαθέσιμες σχέσεις μετάδοσης ο κινητήρας 2.0L EcoBlue 170 PS μπορεί τώρα να λειτουργεί πιο συχνά στο σημείο της μέγιστης απόδοσής του, προσφέροντας συγχρόνως πιο άμεση απόκριση στην οδήγηση. Χάρη στο προσαρμοζόμενο σε πραγματικό χρόνο πρόγραμμα διαχείρισης των αλλαγών, το κιβώτιο «αντιλαμβάνεται» τις μεταβαλλόμενες συνθήκες με αποτέλεσμα να επιλέγει την ιδανική σχέση προκειμένου να διασφαλίσει βέλτιστες επιδόσεις, οικονομία καυσίμου ή πολιτισμένη λειτουργία, ανάλογα με την περίπτωση.

Σύμφωνα με την Ford το κιβώτιο αυτό προσφέρει όχι μόνο εξοικονόμηση καυσίμου, αλλά και αυξημένη ικανότητα ρυμούλκησης έως 2.800 kg.

Ford Transitεπαγγελματικά οχήματαFord