Auto|05.07.2020 17:38

Jeep: Λιγότεροι ρύποι, περισσότερες επιλογές

Newsroom

Με την παραγωγή του Jeep Compass για την ευρωπαϊκή αγορά να πραγματοποιείται πλέον στο εργοστάσιο του Melfi στην Ιταλία, η Jeep ανταποκρίνεται ταχύτερα στην αυξανόμενη ζήτηση του μοντέλου, ενώ παράλληλα εμπλουτίζει την γκάμα του διαθέτοντας για πρώτη φορά έκδοση με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και κίνηση αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς, επιλογή η οποία είναι εξαιρετικά δημοφιλής στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου.

Παράλληλα, η ταυτισμένη με την έννοια του «off-road» εταιρεία κάνει την είσοδό της στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, με τις επαναφορτιζόμενες υβριδικές (plug-in hybrid) εκδόσεις των Renegade και Compass, που συνδυάζουν τις γνωστές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου με την κίνηση με μηδενικούς ρύπους, η οποία αποτελεί διαβατήριο για τα αστικά κέντρα, ανεξαρτήτως μέτρων περιορισμού της ρύπανσης.

Cherokee

Plug-in hybrid by Jeep

Από τον Σεπτέμβριο θα είναι διαθέσιμες οι υβριδικές (Plug-in hybrid) εκδόσεις των Jeep Renegade 4xe και Jeep Compass 4xe. Με ισχύ από 190 έως 240 ίππους, τετρακίνηση 4xe, εκπομπές CO2 κάτω από 50 g/ km και δυνατότητα κίνησης αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια για 50 χλμ. συνδυάζουν τη δύναμη με τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον. Τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν τα δύο μοντέλα ιδανική επιλογή για τους χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων, αφού τα απαλλάσσουν από την καταβολή φόρου χρήσης.

Από τεχνική σκοπιά, τώρα, οι μπαταρίες φορτίζουν κατά την κίνηση του οχήματος αλλά και κατά τη στάθμευσή του μέσω του κατάλληλου -οικιακού ή δημόσιου- ηλεκτρικού δικτύου. Ο χρόνος φόρτισης διαρκεί από μισή έως και τρεις ώρες, ανάλογα με τον τύπο της σύνδεσης. Παράλληλα, η υβριδική τεχνολογία ενισχύει επιπλέον τις ήδη κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες των μοντέλων της Jeep, προσφέροντας περισσότερη ροπή και προηγμένη τεχνολογία τετρακίνησης μέσω του συστήματος (4xe). Το σύστημα επιτρέπει την ανεξάρτητη κατανομή της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες, προσφέροντας μοναδικά χαρακτηριστικά απόδοσης και ευελιξίας σε συνδυασμό και με το σύστημα Selec-Terrain.

Renegade

Jeep Freedom Days

Με όφελος έως 10.000 ευρώ, τέσσερα χρόνια εργοστασιακή εγγύηση αλλά και χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέσω της FCA Bank με 1η δόση το 2021, η γκάμα τηs Jeep προσφέρεται τώρα στην πιο προσιτή και δελεαστική μορφή της, με πλήρες πακέτο προνομίων για όσους αναζητούν ένα ολοκληρωμένο SUV. Τα παραπάνω συνδυάζονται με 4ετή εργοστασιακή εγγύηση 160.000 χλμ. και επίσης 4ετή οδική βοήθεια, ώστε οι διαδρομές με ένα Jeep να πραγματοποιούνται σε κάθε περίπτωση χωρίς άγχος. Το πρόγραμμα Jeep® Freedom Days καλύπτει όλη την γκάμα των μοντέλων της μάρκας με ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα.

Με το «compact» -της κατηγορίας «B-SUV»- μοντέλο της Renegade, το επιβλητικό Compass, το πολυτελές και εντυπωσιακό Cherokee και βέβαια το διαχρονικά σκληροτράχηλο 4Χ4 Wrangler, που διατίθενται με κινητήρες βενζίνης ή diesel, χειροκίνητα ή αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων και μετάδοση 4x2 ή 4x4, η γκάμα της Jeep είναι σήμερα ευρύτατη, προσφέρει επιλογές με διαφορετικό προσανατολισμό και είναι άμεσα διαθέσιμη με τιμές που ξεκινούν από τα 18.900€ (Renegade 1.0T Sport).

Compass

«Μέρες ελευθερίας» για το Compass

Η νέα, προσθιοκίνητη έκδοση του Compass που προστίθεται στην γκάμα της Jeep διαθέτει 4-κύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρου με 150 ίππους, ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DDCT, που διαθέτει και λειτουργία sport. Διατηρώντας την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, το νέο αυτόματο 2WD Compass προσφέρει άνεση σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές, και παράλληλα μειωμένη κατανάλωση και λιγότερους ρύπους που του εξασφαλίζουν ελεύθερη πρόσβαση στον Δακτύλιο. Ο ίδιος κινητήρας είναι διαθέσιμος και με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και ισχύ 130 PS.

Η γκάμα του Compass -όπως και εκείνη του Renegade- θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο με τη διάθεση στην αγορά των νέων plug-in hybrid εκδόσεων. Εφοδιασμένες με το υβριδικό σύστημα 4xe, θα προσφέρουν προηγμένη τετρακίνηση, υψηλή απόδοση (190-240 ίππους), αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με αυτονομία 50 χλμ. και εκπομπές CO2 <50 γρμ./χλμ. Παράλληλα, με λιανική τιμή προ φόρων μικρότερη των 40.000 ευρώ θα έχουν μηδενικό φόρο για χρήστες εταιρικού αυτοκινήτου. Η γκάμα του Jeep Compass είναι διαθέσιμη με τιμές που ξεκινούν από τις 22.900€ (1.3T Sport), ενώ στα 27.900€ θα διατίθεται η έκδοση 1.3Τ 150hp DDCT Longitude, απολαμβάνοντας -όπως όλα τα μοντέλα της μάρκας- τα προνόμια του Jeep® Freedom Days.

Αυτοκίνητο αφιέρωμα ΕΘΝΟΣJeepJeep RenegadeJeep Wrangler