Auto|12.07.2020 13:39

Ford: "επαγγελματική" συνδεσιμότητα και apps

Newsroom

Στην ανακοίνωση της Ford αναφέρεται ότι το μόντεμ FordPass Connect εγκαθίσταται τώρα ως στοιχείο του βασικού εξοπλισμού σε όλα τα Transit, Transit Custom, Tourneo Custom, Transit Connect, Tourneo Connect, Fiesta Van και Ranger. Οι πελάτες των εταιρικών στόλων των Transit Courier και Tourneo Courier θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες τηλεματικής της Ford τοποθετώντας ένα plug-in μόντεμ5. Η εφαρμογή που παρουσιάστηκε πέρσι, στόχο έχει να ικανοποιεί τις ανάγκες πελατών που είναι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να διαχειρίζονται, να παρακολουθούν αλλά και να ελέγχουν μέχρι πέντε επαγγελματικά οχήματα Ford από την οθόνη ενός τηλεφώνου.

Οι συνδεδεμένες υπηρεσίες FordPass Connect προσφέρονται επίσης δωρεάν στην Ευρώπη1 επιτρέποντας τον απομακρυσμένο έλεγχο διαφόρων συστημάτων του οχήματος μέσω της εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα FordPass Pro, προς όφελος της άνεσης και της παραγωγικότητας.

Το FordPass Connect υποστηρίζει επίσης ενημερώσεις λογισμικού over-the-air (OTA) με ασύρματη λήψη νέων χαρακτηριστικών και αναβαθμίσεων που διατηρούν τα οχήματα στην αιχμή της τεχνολογίας2.

Στο πλαίσιο αυτό, το Guard Mode, ένα νέο σύστημα προστασίας στο οποίο ο πελάτης έχει πρόσβαση μέσω της εφαρμογής FordPass Pro, θα είναι το πρώτο νέο χαρακτηριστικό που θα ενεργοποιείται με ενημέρωση OTA3. Το Guard Mode – το οποίο θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2020 – παρακολουθεί τα επαγγελματικά οχήματα σε πραγματικό χρόνο, προειδοποιώντας τους ιδιοκτήτες για τυχόν προσπάθειες παραβίασης της ασφάλειας.

Τέλος, η Ford συνεργάζεται με κορυφαίες online υπηρεσίες που παρέχουν πρόσβαση σε εφαρμογές που αυξάνουν την παραγωγικότητα εν κινήσει. Το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford με AppLink επιτρέπει στους οδηγούς να συνεργάζονται άνετα και με ασφάλεια με εφαρμογές smartphone χρησιμοποιώντας τη μεγάλη οθόνη αφής του οχήματος και διαισθητικές φωνητικές εντολές6.

Παρατηρήσεις

1. Δωρεάν συνδρομή μόντεμ FordPass Connect διατίθεται για νέα και υπάρχοντα οχήματα με μόντεμ FordPass Connect. Live Traffic και Local Hazard Information απαιτούν ανεξάρτητη συνδρομή επί πληρωμή μετά από μία πρώτη δοκιμαστική, δωρεάν περίοδο. Η χρήση του Wi-Fi Hotspot απαιτεί αγορά ενός πακέτου δεδομένων. Μελλοντικές υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας ενδέχεται να απαιτούν συνδρομή επί πληρωμή

2. Διατίθεται για οχήματα με ενεργοποιημένο μόντεμ FordPass Connect. Over-the-air ενημερώσεις για συντήρηση και λειτουργίες θα περιλαμβάνονται στο πλαίσιο της εγγύησης του οχήματος

3. Το Guard Mode θα ενεργοποιείται μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού OTA για όσους είναι ήδη κάτοχοι οχημάτων με ενεργοποιημένο μόντεμ FordPass Connect που χρησιμοποιούν την εφαρμογή FordPass Pro, ενώ θα είναι στάνταρ εγκατεστημένο στα καινούργια οχήματα. Η εφαρμογή FordPass Pro διατίθεται στις εξής Ευρωπαϊκές χώρες: Γερμανία, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία, Σουηδία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Αυστρία, Δανία, Ιρλανδία και Πολωνία

4. Προβλέψεις παραδόσεων στις “EU20” αγορές της Ford Ευρώπης που περιλαμβάνουν τις χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ρουμανία, Σουηδία και Ελβετία

5. Plug-in συσκευή για Transit Courier διατίθεται ως aftermarket εξοπλισμός από τον Ιούλιο του 2020

6. Το SYNC 3 διατίθεται προαιρετικά. Μην οδηγείτε αφηρημένοι. Χρησιμοποιείτε συστήματα με φωνητικό έλεγχο, όπου είναι εφικτό. Μη χρησιμοποιείτε συσκευές χειρός ενώ οδηγείτε. Μερικές λειτουργίες ενδέχεται να κλειδώσουν ενώ το όχημα κινείται. Δεν είναι συμβατά όλα τα χαρακτηριστικά με όλα τα τηλέφωνα.

Fordεπαγγελματικό αυτοκίνητο