Auto|16.07.2020 23:51

Blink Charging: η Nissan βρήκε τον… φορτιστή της στην Ελλάδα

Νίκος Λουπάκης

Η έναρξη της συνεργασίας των δύο εταιριώνανακοινώθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης εκδήλωσης της Blink Charging Hellas, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο Τάκης Θεοχαράκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την επιτυχή της έκβαση.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση των δραστηριοτήτων της εταιρίας και η προβολή της ανάπτυξης του Πανελλαδικού δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η Blink Charging Co. (NASDAQ: BLNK, BLNKW) είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ στον τομέα της διάθεσης προϊόντων κι υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Η εταιρία αυτή διαχειρίζεται ιδιόκτητα δίκτυα σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ενώ παράλληλα προσφέρει συνδεσιμότητα με τη Blink International, μια cloud-based πλατφόρμα η οποία λειτουργεί, παρακολουθεί και διαχειρίζεται το δίκτυο σταθμών φόρτισης Blink κι ενημερώνεται με όλα τα σχετικά δεδομένα.

Η Blink παρέχει διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα για σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, σχεδιάζοντας και προσαρμόζοντας κάθε πρόγραμμα στις ανάγκες του κάθε πελάτη και με βάση τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε τοποθεσίας.

Η Nissan από την πλευρά της δεν παύει να δηλώνει πρωτοπόρος αυτοκινητοβιομηχανία και στην ηλεκτροκίνηση. Για την ιαπωνική εταιρία, η ηλεκτροκίνηση είναι το αποτέλεσμα της έρευνας και ανάπτυξης ηλεκτροκίνητων οχημάτων για περισσότερα από 70 χρόνια, ενώ διαθέτει και εμπειρία άνω των 25 ετών στην έρευνα, ανάπτυξη και κατασκευή μπαταριών.

Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF, e-NV200 και e-Evalia που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.) με συγκεκριμένα ανά περίπτωση κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο των μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση για την Ηλεκτροκίνηση.

Σχετικά με την Blink Charging Co. (NASDAQ: BLNK, BLNKW)

εταιρία ειδικευμένη στον εξοπλισμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) η οποία έχει εγκαταστήσει πάνω από 23.000 σταθμούς φόρτισης, πολλοί από τους οποίους είναι δικτυωμένοι / συνδεδεμένοι, επιτρέποντας στους οδηγούς EV να φορτίζουν εύκολα σε οποιαδήποτε από τις θέσεις φόρτισης σε όλο τον κόσμο. Η κύρια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών της Εταιρείας είναι το δίκτυο φόρτισης Blink EV ("Blink Network"), ο εξοπλισμός φόρτισης EV και οι υπηρεσίες φόρτισης EV. Το Δίκτυο Blink χρησιμοποιεί ένα ιδιόκτητο λογισμικό που βασίζεται στο cloud και λειτουργεί, συντηρεί και παρακολουθεί τους σταθμούς φόρτισης EV που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο και τα σχετικά δεδομένα φόρτισης. Με τις παγκόσμιες πωλήσεις EV να προβλέπεται να αυξηθούν σε 10 εκατομμύρια έως το 2025, από περίπου 2 εκατομμύρια το 2019, η εταιρεία έχει δημιουργήσει βασικές στρατηγικές συνεργασίες για την ανάπτυξη σταθμών φόρτισης σε πολλούς διαφορετικούς χώρους, όπως τα πάρκινγκ, οι πολυκατοικίες, οι χώροι εργασίας, οι ιατρικές εγκαταστάσεις, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, τα αεροδρόμια, τα ξενοδοχεία, τα πάρκα και χώρους αναψυχής κλπ.

NissanBlink Charging