Auto|12.08.2020 14:00

Citroen: Το νέο premium σεντάν της έρχεται το 2021

Newsroom

Τα sedan δεν έχουν «πεθάνει» -εντελώς- την τελευταία δεκαετία στην Ευρώπη, γι' αυτό και η Citroen θέλει να αυξήσει την παρουσία της και σε άλλες χώρες – κυρίως στην Κίνα – εκεί όπου τα σαλούν οχήματα ξεπερνούν σε ζήτηση τα SUV. Ναι, συμβαίνει σε κάποιες χώρες αυτό...

Το επερχόμενο μοντέλο, το οποίο θα φτάσει στα τέλη του 2021, οραματίστηκε από το Cxperience concept του 2016 -είχε παρόμοιες διαστάσεις με το C6. To φουτουριστικό πρωτότυπο υιοθέτησε επίσης την τεχνολογία Advanced Comfort της Citroën - την είδαμε στα C4 Cactus και C5 Aircross. Λαμβάνοντας υπόψη την εστίαση της Citroën στην άνεση, καθώς και τη δημοτικότητά της στην Κίνα, η συγκεκριμένη τεχνολογία σκοπεύει να «τονίσει το συναίσθημα γαλήνης, άνεσης και ηρεμίας», όπως λένε από τη γαλλική μπράντα. Ετσι, θα περιλαμβάνει μια διάταξη ανάρτησης Progressive Hydraulic Cushion - υπόσχεται να δώσει στο αυτοκίνητο κύλιση «μαγικού χαλιού».

Επίσης, έγινε γνωστό πως θα προσφέρεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά και ένα plug-in hybrid σύστημα που μπορεί να αποδώσει -ηλεκτρικά- περισσότερα από 63 χιλιόμετρα αυτονομίας. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Citroën, Vincent Cobee, επιβεβαίωσε ότι το sedan δεν θα λανσαριστεί με πλήρως ηλεκτρική έκδοση, ωστόσο, αυτή αναμένεται να είναι διαθέσιμη εγκαίρως - δεδομένης και της επιτακτικής ζήτησης οχημάτων μηδενικών εκπομπών στην Κίνα. Οπως εξήγησε ο ίδιος, το στυλ του νέου αυτοκινήτου θα ποικίλλει στις χώρες που θα πωληθεί, για να ταιριάζει στις «τοπικές προτιμήσεις» - καιρός, οδόστρωμα, μορφολογία εδάφους κ.λπ.

sedanCitroen