Auto|16.08.2020 19:46

Toyota GR Yaris: Ο Kris Meeke «έπαιξε» μαζί του στο Goodwood

Newsroom

Ο σπουδαίος και έμπειρος οδηγός της Toyota στο WRC, ο Kris Meeke, βρέθηκε στο Goodwood για να δοκιμάσει ένα Toyota GR Yaris. Και δεν το δοκίμασε, απλώς, αλλά έκανε μαζί του ειδικές διαδρομές! Αλλά ξεχάσαμε τις βασικές συστάσεις…

Το GR Yaris είναι το νέο μοντέλο της Toyota το οποία φορά τον -ολοκαίνουργιο- τρικύλινδρο 1.600άρη turbo κινητήρα, ο οποίος αποδίδει 261 ίππους και 360 Nm ροπής – για την Ευρώπη. Αντίστοιχα, 272 άλογα και 370 Nm αποδίδει η ιαπωνική έκδοση. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, σε κάθε περίπτωση αποτελεί τον πιο δυνατό τρικύλινδρο κινητήρα στον κόσμο. Για να καταλάβετε, όλα τα μηχανικά μέρη του έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κατηγορίας WRC2 – έτοιμο για αγώνες και πίστες. Απλώς, κάποιοι θα έχουν την τύχη να το οδηγούν και εντός πόλης.

Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, αποκλειστικά μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Σύμφωνα με την Toyota, το GR Yaris ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα - ηλεκτρονικά περιορισμένη. Σύμφωνα με το ύφος του Kris Meeke στο τέλος της διαδρομής του, αυτό το αυτοκίνητο μπορεί να καλύψει σε δυνατότητες μέχρι και έναν επαγγελματία οδηγό αγώνων.

Η πίσω όψη του GR Yaris (Toyota)

Λεπτομέρεια (γιαπωνέζικης) ουσίας: Το  GR Yaris γίνεται το δεύτερο, παγκόσμιο, TGR (Toyota Gazoo Racing) μοντέλο, μετά την GR Supra, με τον Akio Toyoda, πρόεδρο της Toyota, να συμβάλλει και αυτός στην ανάπτυξή του - συμμετείχε στις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης με το ψευδώνυμο “Morizo”.

Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο επίσημος λογαριασμός του Goodwood.

Toyota GR YarisGoodwood