Auto|20.08.2020 20:27

VW ID.4: Αποκάλυψη για τις γραμμές του σε teaser που μπαίνει στην πρίζα

Newsroom

Αυτή η ηλεκτρονική πένα που σχεδίασε αυτό το μοντέλο σε κάποιο τάμπλετ ήθελε να αποτυπώσει όλη τη φουτουριστική τάση από την οποία διαπνέεται εσχάτως όλη η Volkswagen – ακόμα και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Και τα κατάφερε… Ετσι, μέσα από μια σειρά γραφικών απεικονίσεων αποτυπώνονται τα καρέ από το επερχόμενο ID.4, το ηλεκτρικό SUV το οποίο θα είναι και το πρώτο μοντέλο της φαμίλιας ID το οποίο θα πατήσει τις ρόδες του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη «μαμά» εταιρεία, αυτό είναι το μοντέλο ορόσημο το οποίο θα γράψει το νέο κεφάλαιό του στην αυτοκίνηση, οπότε -απολύτως λογικά- το ID.4 δηλώνεται ως «βασικό στοιχείο της παγκόσμιας στρατηγικής για τη δημιουργία εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων που θα βοηθήσουν στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή». Είναι γεγονός πως, εάν εξαιρέσεις τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ -ο οποίος αποχώρησε ως αρχηγός κράτους από τη Συμφωνία του Παρισιού- υπάρχουν πολλοί ευαισθητοποιημένοι στις ΗΠΑ οι οποίοι ενδιαφέρονται για την προστασία του πλανήτη (και) από τους ρύπους των αυτοκινήτων. Πάνω σε αυτό βασίζεται η VW και ενδιαφέρεται να προμοτάρει δυνατά το νέο μοντέλο της που προσέχει το περιβάλλον, εκτιμώντας ότι θα σημειώσει πολλές πωλήσεις.

VW ID.4

Το βέβαιο είναι πως το ID.4 βασίζεται στην πλατφόρμα MEB -έχει εξελιχθεί μόνο για ηλεκτρικά μοντέλα- ενώ ως SUV ίσως διαθέτει και τετρακίνητη έκδοση με δύο ηλεκτροκινητήρες και συνολική απόδοση η οποία θα ξεπερνά τους 300 ίππους, ενώ η αυτονομία του θα ξεπερνά τα 500 χιλιόμετρα. Ανάσα από αυτή τη μεγάλη πρόταση, και σκεφτείτε τον απόλυτο συνδυασμό: ηλεκτρικό, SUV, με δύναμη και αυτονομία – ο ιδανικός συνδυασμός για πάρα πολλούς υποψήφιους αγοραστές. Σε μια άλλη περίπτωση, είναι και φαίνεται. Πρόκειται για την crossover εκδοχή του ID.3 με τη γνώριμη «ηλεκτρική» μάσκα, το υπερυψωμένο αμάξωμα, τις μεγαλύτερες διαστάσεις και τους, συνεπώς, αυξημένους χώρους.

Το φανάρι από το VW ID.4

Φτάνοντας από εκεί που ξεκινήσαμε, από το νέο teaser, σε αυτό δεν υπάρχει κάποια παραπάνω πληροφορία για το πότε -ακριβώς- θα γίνει η πρεμιέρα τού ID.4, αλλά ότι αυτό θα συμβεί σε λίγες εβδομάδες – τόσο γενικά. Βέβαια, από τη στιγμή κατά την οποία είναι γνωστό πως η «αδερφή» Skoda έχει ως στόχο να αποκαλύψει το -μηχανικά «αδερφάκι»- Enyaq iV, όπως έχουμε γράψει στο ethnos.gr, την 1η Σεπτεμβρίου, ίσως σημαίνει πως η αυλαία για το ID.4 θα σηκωθεί πολύ σύντομα.

Δείτε στο βίντεο τι ξέρουμε μέχρι τώρα για αυτό το μοντέλο

 

Το VW ID.4 στη γραμμή παραγωγής

 
VW ID.4