Auto|22.08.2020 23:59

Ford Bronco: Eνας διάσημος σχεδιαστής αυτοκινήτων και η ανάλυσή του

Newsroom

Ο Frank Stephenson είναι πιονέρος της αυτοκίνησης και με την ευφυΐα του, ως automobile designer, δημιούργησε τα νέα Fiat 500, Mini Cooper, BMW Χ5 και McLaren P1. Υπόκλιση… Επίσης, ασχολείται και με το Youtube στο οποίο ξεκίνησε, αρχικά, να παρουσιάζει τα δικά του μοντέλα, αλλά εσχάτως αναλύει και σχέδια άλλων δημιουργών.

Τώρα, εστιάζει στο νέο Ford Bronco, ένα σκληροτράχηλο off roader που ξεκίνησε για την αμερικάνικη αγορά αλλά θέλει να πατήσει κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη. Σύμφωνα με τα όσα ακούγεται να λέει, το τελικό αποτέλεσμα είναι μία πολύ μεγάλη εξέλιξη: ήταν ένα παλαιάς (αμερικανικής) κοπής όχημα και έχει μετεξελιχθεί σε μία σύγχρονη μορφή, πατάει στο σήμερα, σεβόμενο το σχεδιαστικό ID του αρχικού μοντέλου.

O σχεδιαστής χαρακτηρίζει το νέο Bronco ως αρκετά κομψό, αλλά και με την απαραίτητη «αγριάδα» για να φτάσει σε κάθε έδαφος. Εδώ ακριβώς ο Stephenson θεωρεί πως πολλοί θα το αγοράσουν ακριβώς για αυτό το μήνυμα που στέλνει όταν το κοιτάς, από όλες τις πλευρές του.

Οι πόρτες του νέου Ford έχουν σημεία με… διαφάνεια, που μπορεί κάποιος να δει λίγο από το εσωτερικό του -ενώ θυμίζουν και McLaren Senna- ενώ μπορούν να αποσπαστούν από το υπόλοιπο αμάξωμα και να προσδώσουν μία έντονη εικόνα ελευθερίας σε όσους βρεθούν στο εσωτερικό του.

Επειτα από όλα αυτά τα σχόλια παύλα ανάλυση, η βαθμολογία του διάσημου designer για το Bronco είναι 8,9 - με άριστα το 10. Εξαιρετικά καλή - άριστη για το σχεδιαστικό διαμέτρημα του Frank Stephenson.

Και, τελικά, είναι προφανές: θα ήθελε να έχει κάνει εκείνος την αναβίωση του εμβληματικού μοντέλου της Ford - αντιληπτό, Frank...

Δείτε την ανάλυσή του

Ford Bronco