Auto|23.08.2020 14:58

Ferrari 488 Pista vs F40: Ιταλική κόντρα με διαφορά ηλικίας

Newsroom

Ο γνωστός παρουσιαστής Tiff Needell κατεβάζει πολύ συχνά παρόμοιες ιδέες. Τώρα, έστησε μια κόντρα με αυτοκίνητα που έχουν επάνω τους το «καβαλίνο», το όρθιο αλογάκι της μπράντας από το Μαρανέλο.

Η F40 αποτελεί ορόσημο στη Ferrari και γενικότερα στην ιστορία της αυτοκίνησης, ενώ η 488 Pista είναι το νέο μοντέλο της, για το οποίο μπορεί άνετα να κομπορρημονεί στους fans των supercars. Φυσικά, οι διαφορές μεταξύ των δύο μοντέλων είναι χαώδεις – ξεκινώντας και μόνο από τους ίππους: 475 στην F40, 720 στην Pista. 245 άλογα, παρακαλώ.

Ταυτόχρονα, υπάρχει και η διαφορά στην τεχνολογία που εφαρμόστηκε σε αυτά τα τριάντα χρόνια που τις χωρίζουν. Άλλη αυτοκινητική λογική ίσχυε τρεις δεκαετίες πίσω, άλλη ισχύει σήμερα. Από το πόσο γρήγορο ήταν το 0-100 km/h ή πόσο γρήγορα μπορείς να αλλάζεις ταχύτητα σε μηχανικό κιβώτιο με το γνωστό «χτένι», όταν το νέο μοντέλο -η 488 Pista- διαθέτει ένα εξαιρετικό, αυτόματο. Και ας μη συζητήσουμε για τα φρένα τους…

Τελικά, όμως, δεν έχει σημασία ποιο από τα δύο θα χάσει σε αυτή την κόντρα – και, μάλιστα, κατά κράτος. Το θέμα είναι η απόλαυση της οδήγησης σε αυτά τα διαμάντια με τις τέσσερις ρόδες και τις σμιλευμένες γραμμές που κερνάνε ονείρωξη στην πίστα.

Δυναμώστε την ένταση…

Ferrari 488 PistaFerrari F40