Auto|25.08.2020 19:53

Tesla Model S Vs Porsche Taycan Turbo: Ηλεκτρική κόντρα σε μια ευθεία

Newsroom

Τι κι αν είναι ηλεκτρικά, οι petrolheads θα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τα αυτοκίνητα ως μηχανές απόλυτης απόλαυσης, αναζητώντας τις επιδόσεις ακόμα και στα μοντέλα που μπαίνουν στην πρίζα.

Είναι γεγονός πως τα Porsche Taycan Turbo S και Tesla Model S μπορεί να έχουν ως στόχο την προστασία του πλανήτη, όμως τα χαρακτηριστικά τους κάνουν πολλούς να τα ονειρεύονται και να θέλουν να μάθουν το ποιο είναι γρηγορότερο κατά την επιτάχυνση, σε μια ευθεία. Σαν μια κόντρα από τα «παλιά», η οποία βγάζει, πάντα, μόνο έναν νικητή. Αλλά ας αρχίσουμε από τις συστάσεις…

Το Tesla Model S ζυγίζει 2.241 κιλά, διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν 825 άλογα και 1.300 Nm ροπής. Λόγω της ύπαρξης του συστήματος “Cheetah Mode”, τα 0-96 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,3 δευτερόλεπτα, σύμφωνα με την εταιρεία.

Αντίστοιχα, η Taycan Turbo S ζυγίζει 2.295 κιλά, έχει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι αποδίδουν 761 ίππους και 1.050 Nm ροπής. Ετσι, το 0-100 χλμ./ώρα το επιτυγχάνει μέσα σε 2,8 δευτερόλεπτα. Όπου και στις δύο περιπτώσεις, αν και μοντέλα που μπαίνουν στην πρίζα, μιλάμε για επιδόσεις supercars.

Όμως, ποιο κέρδισε, τελικά; Θα το μάθετε εάν κάνετε κλικ στο βίντεο.

Tesla Model SPorsche Taycan