Auto|30.08.2020 23:15

Κορονοϊός: Η VW φτιάχνει σημεία ελέγχου για ημερήσια τεστ

Newsroom

Η πανδημία του κορονοϊού είναι ακόμη εδώ και τα μέτρα πρόληψης δεν θα μπορούσαν να μην αφορούν και την αυτοκινητοβιομηχανία και, φυσικά, όσους εργάζονται σε αυτή. Τα κρούσματα φαίνεται να αυξάνονται διαρκώς και στη Γερμανία, οπότε το VW Group αποφάσισε να προστατέψει τους εργαζόμενούς του σε αυτή τη χώρα.

Ετσι, το σχέδιο το οποίο έχει εκπονηθεί από τη VW, προβλέπει την εγκατάσταση ειδικών σημείων ελεύθερης προσέλευσης για τεστ στον κορονοϊό, σε ολόκληρη τη γερμανική επικράτεια. Σύμφωνα με την εταιρεία, θα μπορούν να γίνονται τουλάχιστον 2.400 τεστ ημερησίως στο Βόλφσμπουργκ -δηλαδή, στο κέντρο της γερμανικής φίρμας - όπου βρίσκεται και το μεγαλύτερο εργοστάσιό της. Το πιο σημαντικό είναι πως τα αποτελέσματα των τεστ θα μπορούν να εκδίδονται σε λιγότερο από 24 ώρες.

Αυτό το εργοστάσιο-γίγας της VW ξεκίνησε τη λειτουργία του πριν από τέσσερις μήνες και, ενώ η παραγωγή εξελισσόταν κανονικά, επακολούθησε η καραντίνα έξι εβδομάδων και η επέλαση του φονικού ιού. Ετσι, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης που εφαρμόζει η γερμανική μπράντα, στο επόμενο διάστημα θα εγκαταστήσει αυτά τα εργαστήρια για τεστ, τα οποία θα είναι κοντέινερ, και εκεί θα δέχονται -εθελοντικά- κάθε εργαζόμενο που θα θέλει να εξεταστεί. Μάλιστα, υπολογίζεται πως, σύντομα, θα είναι έτοιμα -σε πρώτη φάση- δέκα τέτοιοι χώροι, σε όλη τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του εργοστασίου, τα αποτελέσματα των τεστ για τον κορονοϊό θα αποτελέσουν οδηγό για το εάν θα σημάνει συναγερμός και θα ληφθούν νέα μέτρα διακοπής της αλυσίδας μετάδοσης της πανδημίας στην εταιρεία για την οποία εργάζεται. Ταυτόχρονα, ο ίδιος σημειώνει πως το ασφαλές περιβάλλον εργασίας είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα αυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας για κάθε εργαζόμενο.

Επίσης, η εγκατάσταση αυτών των σημείων τεστ για τον ιό γίνεται για να μπορούν να ελεγχθούν όλα τα περιστατικά, καθώς έρχεται φθινόπωρο και χειμώνας, και να μην υπάρχει σύγχυση με εκείνους που, απλώς, θα έχουν τα συμπτώματα μιας απλής γρίπης. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα υπάρξει κανένας πανικός στους εργαζόμενους και το νοσηλευτικό σύστημα της Γερμανίας θα πάψει να δέχεται όγκο πολιτών που νομίζουν ότι νοσούν από Covid-19. Τέλος, όπως γίνεται κατανοητό, με αυτόν τον τρόπο το εργοστάσιο της VW θα μπορεί να λειτουργεί με μεγαλύτερη ασφάλεια.

τεστVolkswagenΚορονοϊός