Auto|31.08.2020 21:35

“2 Fast 2 Furious”: Πώς γυρίστηκε η εμβληματική σκηνή στην αποθήκη

Newsroom

Το “2 Fast 2 Furious” αποτελεί μία από τις εμβληματικές ταινίες του παγκόσμιου σινεμά, όπου δίπλα στους πρωταγωνιστές με σάρκα και οστά βρέθηκαν σμιλευμένες λαμαρίνες και τέσσερις τροχοί, με την πιο μεγάλη ιπποδύναμη που μπορείς να φανταστείς. Το κόνσεπτ, απλό: γρήγορα αυτοκίνητα, κόντρες, περιπέτεια, ωραίες γυναίκες, σε μια εποχή όπου η μόδα πρόσταζε βελτιώσεις σε μοτέρ και body kits «αγριεμένα».

Αυτή η σειρά, όπου πρωταγωνιστούσε ο αδικοχαμένος Paul Walker, άφησε στο συλλογικό υποσυνείδητο πολλών οπαδών της μια σειρά από σκηνές που έγραψαν τη δική τους ιστορία στις σκοτεινές αίθουσες. Μία από εκείνες ήταν η «μάχη της αποθήκης», στην οποία οι Brian O’Conner και Roman Pearce κατάφεραν να διαφύγουν από την αστυνομία επειδή μπήκαν μέσα σε ένα κομβόι πολλών αυτοκινήτων – 200 στο σύνολο, παρακαλώ.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα εξηγεί το πώς γυρίστηκε αυτή η σκηνή, η οποία απαιτούσε λεπτομερή σχεδιασμό για να μη γίνει κάποιο ατύχημα και να υπάρχει ο απόλυτος συγχρονισμός. Ο παραγωγός Craig Lieberman δήλωσε πως λόγω του ότι η ταινία δεν είχε το μπάτζετ να αγοράσει τόσα ​​αυτοκίνητα, κάλεσε ιδιώτες να οδηγήσουν τα δικά τους – όλα στο πνεύμα της ταινίας. Ετσι, έγινε οντισιόν στο Homestead Speedway, εκεί όπου εμφανίστηκαν… 500 άτομα και η επιλογή -μέχρι, τελικά, να επιλεγούν 192- ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

Αντίστοιχα, στο γύρισμα έπρεπε να υπάρχουν και, περίπου, 25 αυτοκίνητα της αστυνομίας, τα οποία η παραγωγή μπόρεσε να τα αγοράσει, επειδή έπεσε στην περίπτωση: το αστυνομικό τμήμα του Miami ήθελε να ξεφορτωθεί ένα σημαντικό μέρος του παλιού στόλου του, για να πάρει νέα περιπολικά. Με αυτή την υπέροχη ευκαιρία έδωσαν, συνολικά, 216.000 δολάρια και η σκηνή κάπως έτσι απέκτησε και αστυνομικά οχήματα.

Εννοείται πως σε όλα αυτά δεν συνυπολογίζεται ότι συμμετείχαν και κασκαντέρ για να μπορέσουν να οδηγήσουν με ασφάλεια τα «φτιαγμένα»-βελτιωμένα αυτοκίνητα, που με την ιπποδύναμή τους ήταν ικανά να ξηλώσουν την άσφαλτο!

Κάν’ τε κλικ στο βίντεο και δείτε πώς γυρίστηκε αυτό το «πανηγύρι» με τα πάρα πολλά άλογα…

2 Fast 2 Furious