Auto|03.09.2020 19:38

Toyota GR Yaris: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα

Σπύρος Σεραφείμ

Το GR Yaris αποτελεί ένα μοντέλο το οποίο έρχεται για να συμπληρώσει το «παζλ» της Toyota, πατώντας στις δάφνες του αγωνιστικού παρελθόντος της, αλλά και για να δημιουργήσει ονειρώξεις με τέσσερις τροχούς, για πολλούς οδηγούς στον πλανήτη.   

Μηχανικά, το GR Yaris κινείται από έναν τρικύλινδρο 1.600άρη turbo κινητήρα, απόδοσης 261 ίππων με 360 Nm, κάτι που τον καθιστά τον πιο δυνατό τρικύλινδρο στον κόσμο. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, αποκλειστικά μέσω ενός εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και -σύμφωνα με την Toyota- το GR Yaris ολοκληρώνει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη), αφού το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.280 κιλά. Βασική σημείωση: όλα τα μηχανολογικά σωθικά του έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κατηγορίας WRC2 (R5). Έτσι, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο το οποίο θα πρωταγωνιστήσει στις πίστες, την ίδια στιγμή που μπορεί να κυκλοφορεί με άνεση και μέσα στις πόλεις.

Πριν από δύο εβδομάδες γράφαμε πως ο Kris Meeke, οδηγός της Toyota στο WRC, βρέθηκε στο Goodwood για να δοκιμάσει ένα Toyota GR Yaris. Και δεν το δοκίμασε, απλώς, αλλά έκανε μαζί του ειδικές διαδρομές.

Τώρα, η Toyota Ελλάς ενημέρωσε ότι άνοιξαν οι παραγγελίες του GR Yaris και για την Ελλάδα, με την τιμή εκκίνησής του να ορίζεται στις 42.670 ευρώ – δείτε περισσότερα για αυτό εδώ. Όσοι το έχουν γνωρίσει από κοντά, λένε πως το ποσό προφανώς και δεν είναι ευκαταφρόνητο, αλλά υποστηρίζουν ότι αξίζει κάθε ευρώ του, με μόνιμο κέρδος την οδηγική απόλαυση – αξία ανεκτίμητη, με την υπογραφή της Gazoo Racing.

τιμήToyota GR Yaris