Auto|04.09.2020 21:42

Porsche: Ρεκόρ Γκίνες για το ταχύτερο σλάλομ με οδηγό… δεκαεξάχρονη

Σπύρος Σεραφείμ

Όταν οι δημοσιογράφοι πληροφορηθήκαμε πως το Guinness World Records έσπασε έπειτα σλάλομ από μια… δεκαεξάχρονη, θεωρήσαμε πως είναι τρολιά και εμπίπτει ξεκάθαρα στα fake news. Όταν, όμως, η Porsche Βορείου Αμερικής έδωσε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το επίτευγμα, μείναμε να κοιτάμε στο κενό, αμίλητοι, όσο και εκστασιασμένοι. Και μάλλον αυτό αποτελούσε μια χαλαρή αντίδραση, αναφορικά με αυτή την επιτυχία. Αυτή είναι η (γρήγορη) ιστορία ενός ρεκόρ.

H Porsche, λοιπόν, κατέκτησε επάξια μια ξεχωριστή θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, αφού -στις 21 Αυγούστου, στο Solberg Airport, στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ- πραγματοποίησε το ταχύτερο σλάλομ στην Ιστορία -Fastest Vehicle Slalom- με αυτοκίνητο παραγωγής. Αυτό ήταν μία 718 Spyder, έχοντας πίσω από το τιμόνι της τη 16χρονη οδηγό αγώνων καρτ, Chloe Chambers. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η γερμανική εταιρεία στη δημοσιότητα, η νεαρή ελίχθηκε ανάμεσα σε 50 κορύνες οι οποίες εκτείνονταν σε ευθεία 760 και πλέον μέτρων, με απόσταση 15 μέτρων η μία από την άλλη. Ο χρόνος για όλο αυτό; 47,45 δευτερόλεπτα. Όλα αυτά με ένα αυτοκίνητο το οποίο φοράει 4λιτρο ατμοσφαιρικό κινητήρα απόδοσης 414 ίππων και, εννοείται, η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

H Champers ποζάρει με το αυτοκίνητο που έγραψαν μαζί ρεκόρ και ιστορία (Porsche)

Πώς ένιωσε η Chambers; «Φαίνεται εύκολο, αλλά πραγματικά δεν είναι. Το να κάνεις σλάλομ ανάμεσα σε 50 κορύνες, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, προσπαθώντας να σπάσεις ένα ρεκόρ, ενώ γνωρίζεις πως δεν πρέπει να αγγίξεις καμία, σε κάνει να νιώθεις την πίεση», δήλωσε η ίδια μετά την απίστευτη επιτυχία της. Chloe, υποκλινόμαστε στο ταλέντο σου.

Ρεκόρ ΓκίνεςPorsche