Auto|11.09.2020 13:27

Κόντρα ομόσταυλων: Audi RS6 Vs Audi S6 – Βρες τη διαφορά

Σπύρος Σεραφείμ

Στην κοινότητα των petrolheads υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα τα οποία έχουν κερδίσει, επάξια, την εκτίμηση οδηγών που θα ήθελαν να βρεθούν πίσω από τα τιμόνια τους, έστω και για μια βόλτα.

Τα Audi RS6 και Audi S6 προφανώς και ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, αφού είναι αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, με ασυμβίβαστο design, τα οποία, όμως, μπορούν να ικανοποιήσουν και τις καθημερινές ανάγκες κάποιων. Αλλά το ερώτημα, είναι ένα: πόσο πιο γρήγορο είναι τα ένα από το άλλο; Αλλά ας ξεκινήσουμε με τις συστάσεις.

Το Audi S6 διαθέτει τον V6 TFSI κινητήρα των 2,9-λίτρων κινητήρα και αποδίδει 450 ίππους, με 600 Nm ροπής. Εδώ υπάρχει το ήπιο υβριδικό σύστημα 48V MHEV το οποίο συνδυάζεται με 8-τάχυτο αυτόματο S tronic κιβώτιο ταχυτήτων - με κίνηση σε όλους τους τροχούς. Για την ακρίβεια, το σύστημα στέλνει το 40% της ροπής μπροστά και το 60% πίσω, ενώ έχει τη δυνατότητα να στείλει μέχρι και το 85% της ροπής στον πίσω άξονα και το 70% στον μπροστά εάν χρειαστεί.

Αντίστοιχα, το Audi RS6 Avant φορά τον V8 4,0-λίτρων biturbo κινητήρα απόδοσης 600 ίππων, με 800 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ/ώρα, σύμφωνα με την Audi τα κάνει σε 3,6 δευτερόλεπτα. Τα 0-200 χλμ/ώρα –πιο σημαντική μέτρηση, στην κοινότητα που λέγαμε πιο πάνω- τα επιτυγχάνει σε 12 δευτερόλεπτα.

Από τη μία, λοιπόν, το Audi RS6 Avant -η κορυφαία έκδοση του A6- και από την άλλη το S6, δύο αυτοκίνητα τα οποία υπάρχουν σε γκαράζ λίγων, ενώ ανήκουν στα όνειρα πολλών. Τι έγραψαν, όμως, στην πίστα; Η απάντηση έρχεται από το αυστραλέζικο CarExper μέσα στα επόμενα 13 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα, με συγκρίσεις χιλιάδων ευρώ και 0-100 χλμ./ώρα, ταχύτητες εξόδου από τη στροφή, σε μια σύγκριση με πολλά γκάζια και κόκκινο χρώμα στις λαμαρίνες.

Audi RS6Audi S6