Auto|12.09.2020 11:38

Maserati MC20: Εγινε η αποκάλυψη για το ιταλικό θηρίο

Newsroom

Η Maserati παρουσίασε στη Modena την MC20, ένα super sports car με ολοκαίνουριο μοτέρ το οποίο μας εισάγει στη νέα εποχή της ως ο διάδοχος της MC12. Οπως περήφανα δηλώνουν οι Ιταλοί, ανοίγει ένα νέο, συναρπαστικό κεφάλαιο στην ιστορία του brand.

Η δύναμη μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου DCT 8 σχέσεων και με τη βοήθεια μηχανικού διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης - προαιρετικά ηλεκτρονικό διαφορικό. Η Maserati ανακοινώνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 2,9", 0-200 km/h σε κάτω από 8,8" και τελική ταχύτητα που ξεπερνά τα 325 km/h. Είπατε κάτι;

Η πίσω όψη της MC20 (Maserati)

Η MC20 έχει συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4.669 mm, πλάτος 1.965 mm, ύψος 1.221 mm και μεταξόνιο 2.700 mm), αεροδυναμικό σχήμα με εξωτικές λεπτομέρειες και παραδοσιακές αναλογίες κεντρομήχανου. Η αεροδυναμική (Cx κάτω από 0.38) μελετήθηκε για περισσότερες από 2.000 εργατοώρες στην αεροδυναμική σήραγγα της Dallara και με πάνω από χίλιες προσωμοιώσεις CDF σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Το εσωτερικό της MC20 (Maserati)

Η χρωματική παλέτα περιλαμβάνει έξι νέες αποχρώσεις - Bianco Audace, Giallo Genio, Rosso Vincente, Blu Infinito, Nero Enigma και Grigio Mistero - που εξελίχθηκαν αποκλειστικά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Η MC20 (από τα αρχικά Maserati Corse και το έτος 2020) θα κατασκευάζεται στο ανανεωμένο εργοστάσιο Viale Ciro Menotti της Maserati στη Modena, όπως και ο κινητήρας Nettuno, με αποτέλεσμα ένα 100% ιταλικό όχημα.

Ένας πολύ γρήγορος «γλάρος» (Maserati)

Κατά την παρουσίαση την οδήγησε στη σκηνή ο οδηγός αγώνων της Maserati, τετράκις πρωταθλητής στο FIA GT με την MC12 και δοκιμαστής της μάρκας, Andrea Bertolini. Συνοδηγός του ο διάσημος YouTuber Mr JWW - που ανέλαβε και τον ρόλο του παρουσιαστή. Ετσι, δίπλα δίπλα ανέλυσαν τις αρετές του νέου μοντέλου και τον προηγμένο του κινητήρα, λίγο πριν ξεκινά να μιλά ο CEO της Maserati, Davide Grasso.

Ηταν μια σπουδαία βραδιά για την αυτοκίνηση, εν μέσω κορονοϊού. Δείτε όλα όσα έγιναν κατά την αποκάλυψη του θηρίου -με ιταλική καταγωγή- των 621 ίππων.

Maserati MC20