Auto|13.09.2020 22:08

Hyundai: Ενα τετράτροχο (με πετάλια) που μπορείς να φτιάξεις μόνος σου

Newsroom

Η Hyundai Europe έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού soapbox. Ένα, τι; Ναι, ένα soapbox – πληροφορίες εντός.

Βασικά, για εκείνους που δεν γνωρίζουν τον όρο «soapbox car», είναι τα παιδικά -στις περισσότερες περιπτώσεις- αυτοσχέδια αυτοκίνητα χωρίς κινητήρα. Αυτά, όμως, συγκεντρώνουν ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος πολλών οδηγών που αναζητούν την περιπέτεια, κυρίως στο εξωτερικό, όπου διεξάγονται πολλοί αγώνες. Η ονομασία τους προήλθε από το τη χρήση των ξύλινων κιβωτίων μεταφοράς σαπουνιού, στα οποία οι πιτσιρικάδες προσάρμοζαν ρόδες, τιμόνι και ένα βασικό φρένο για να γίνουν... φορμουλάκια.

To συγκεκριμένο κορεατικό soapbox -δηλαδή, ένα τετράτροχο που κινείται με πετάλια- που σχεδίασε η Hyundai Motor Technical Center, είναι κατασκευασμένο από υλικά που μπορεί να προμηθευτεί κάποιος, χωρίς μεγάλο κόστος, από ένα κατάστημα που ειδικεύεται στις ιδιοκατασκευές. Το συνολικό του μήκος φτάνει το ένα μέτρο και είναι κατασκευασμένο από ξύλο, και μέταλλο. Οι τροχοί του προέρχονται από… καρότσι, ενώ τόσο το σύστημα διεύθυνσης, όσο και το σύστημα πέδησης, δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις για την κατασκευή  τους.

Το νέο soapcar της Hyundai

Τώρα, η Hyundai δημοσίευσε το σχετικό βίντεο, από το οποίο εκείνοι που πιάνει το χέρι τους μπορούν να αντλήσουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να τολμήσουν την κατασκευή του πρώτου αυτοκινήτου τους. Με πεντάλ – αλλά και πάλι…

Δείτε τις οδηγίες της Hyundai και ένα ακόμα σχετικό βίντεο

Hyundai