Auto|14.09.2020 22:55

Toyota GR Yaris Cross: Το αυτοκίνητο πόλης ψήλωσε και «αγρίεψε» από την KDesignAG

Σπύρος Σεραφείμ

Το ότι τα αυτοκίνητα παίρνουν ύψος και γίνονται crossover και SUV είναι δεδομένο, αποτελεί την τάση της αγοράς εδώ και χρόνια. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να έχουν δυνατούς κινητήρες και στήσιμο – συμπεριφορά ενός υπερυψωμένου hatchback. Αλλά δείτε πώς μπορούν να συνδυαστούν όλα αυτά.

Η Toyota παρουσίασε το Yaris Cross,  δηλαδή το γνωστό αγαπημένο μοντέλο πόλης να στέκει με κάποια εκατοστά παραπάνω από το έδαφος, για να μπορεί να βγαίνει εκτός των τειχών, σε αποδράσεις στην εξοχή – δείτε το εδώ.

Το Toyota GR Yaris Cross με τέσσερις πόρτες (KDesignAG

Ταυτόχρονα, η ίδια εταιρεία, με το γιαπωνέζικο DNA στο σασί της, παρουσίασε το GR Yaris δια χειρός της Gazoo Racing – εξ ου και το “GR”, από αυτά τα αρχικά

Τώρα, η ανεξάρτητη ομάδα σχεδιασμού KDesignAG είδε το Yaris Cross με το σηματάκι “GR” επάνω του, σε 3θυρο και 5θυρο αμάξωμα, με όλες τις σχετικές στιλιστικές αναβαθμίσεις. Ετσι, οι τροχοί προέρχονται από το Toyota GR Yaris, όπως και το μοτέρ: το 1.6άρι διαμάντι με τους 261 ίππους και τα 360 Nm ροπής, όπως και στο GR Yaris, το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και το σύστημα τετρακίνησης – για να μπαίνει στις στροφές, να πατάει και χωματόδρομους. Η hot hatch εκδοχή επιτυγχάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 230 χλμ./ώρα. Στο GR Yaris Cross υπολογίστε αυτά τα νούμερα ελαφρώς παραλλαγμένα, λόγω αυξημένου βάρος στο crossover αμάξωμα.

Το βέβαιο είναι πως αυτές οι φωτογραφίες είναι ψηφιακές δημιουργίες της KDesignAG και δεν αποτελούν επίσημα σκίτσα της Toyota -δεν ξέρουμε καν εάν έχει σκεφτεί μια αντίστοιχη δημιουργία- και ότι η παραγωγή του Yaris Cross στην Ιαπωνία έχει ήδη ξεκινήσει. Αντίστοιχα, στην Ευρώπη θα κατασκευάζεται στη Γαλλία, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Δείτε σε βίντεο τις φωτογραφίες της KDesignAG για το Toyota GR Yaris Cross. Τελικά, λέτε να βγει στην παραγωγή;

Toyota GR Yaris CrossToyota YarisToyota GR Yaris