Auto|21.09.2020 18:50

Β(γ)άλε make up: Η Cadillac XT4 ξεκλειδώνει και με αναγνώριση προσώπου

Σπύρος Σεραφείμ

Παλιά, έβαζες το κλειδί στην πόρτα, ξεκλείδωνες και έμπαινες στο αυτοκίνητό σου. Αργότερα, η ζωή σου έγινε καλύτερη με τις ηλεκτρομαγνητικές. Πλέον, σε πολλά αυτοκίνητα, μπορείς να περάσεις στο εσωτερικό τους χρησιμοποιώντας το smartphone σου, μέσω ειδικού app. Στην Κίνα, η Cadillac παρουσίασε την ΧΤ4 με την προαιρετική τεχνολογία Face ID. Ναι, είναι η απόλυτη keyless εμπειρία – και εξηγούμαι, για να μη σας φαίνονται όλα Κινέζικα.

Είναι τόσο πρώιμη αυτή η τεχνολογία, που όλα σου φαίνονται... Κινέζικα (Cadillac)

Το Face ID, λοιπόν, είναι ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιεί μια εξελιγμένη διπλή κάμερα υπέρυθρων για να μπορεί να ενεργοποιεί το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου – η πιο απλή περιγραφή. Όταν ο οδηγός το πλησιάζει, ένας αισθητήρας -που βρίσκεται στη μεσαία κολόνα- αντιλαμβάνεται, μέσω Bluetooth, το smartphone του κατόχου του οχήματος και συνδέονται. Μετά, αυτόματα, ενεργοποιεί την κάμερα για την αναγνώριση προσώπου και, εάν είναι επιτυχής, οι πόρτες άνοιξαν.

Σαν ήρωας από την ταινία "Sin City" (Cadillac)

«Κι αν δεν έχει επαρκή φωτισμό το σημείο που θα παρκάρεις;», ακούγεται μια φωνή στο βάθος. Το σύστημα, λοιπόν, λειτουργεί και στο σκοτάδι, αφού υπάρχει ειδικό φως, κάτι σαν φλας. Πλησιάζεις, γίνεται η αναγνώριση του κινητού σου, η σύνδεση, το σύστημα αντιλαμβάνεται πως δεν έχει φως το σημείο και ενεργοποιείται αυτό το φλας. Αυτή η τεχνολογία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα αναγνωρίζει έναν διαχειριστή ως administrator και έως επτά άλλους χρήστες, ενώ θα προσφέρεται προαιρετικά έναντι, περίπου, 1.250 ευρώ.

Κι αν ακόμα δεν ανοίγει το αυτοκίνητο, μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις την αφή σου, αφού το αυτοκίνητο ανοίγει και έτσι – με αναγνώριση δαχτυλικού αποτυπώματος. Αλλά αν επιμένεις, διόρθωσε λίγο το eyeliner σου, πρόσθεσε ή αφαίρεσε make up - αν και δεν σου χρειάζεται καθόλου, πιο όμορφη είσαι αμακιγιάριστη. Ή άσε να περάσω εγώ το face control, να ξεκλειδώσω και να ανοίξω την πόρτα για να μπεις. Κλικ... Πάμε όπου θέλω;

Cadillac XT4αναγνώριση προσώπου