Auto|26.09.2020 22:03

Νέο MINI Countryman: Ηρθε στην Ελλάδα – Ξέρουμε πόσο κοστίζει

Σπύρος Σεραφείμ

Το νέο MINI Countryman δέχτηκε ανανέωση ουσίας κάνοντας την εικόνα του δυναμικότερη, ενώ ένα πλήθος νέων εξοπλιστικών χαρακτηριστικών ενισχύουν τον περιπετειώδη χαρακτήρα του, ο οποίος -φυσικά- παραμένει premium. Αναντίρρητα…

Τις αλλαγές θα τις εντοπίσει πιο εύκολα κάποιος μυημένος και αυτές εντοπίζονται στη νέα εμπρός σχεδίαση του προφυλακτήρα και στη νέα μάσκα του. Οι προβολείς, τα φώτα ομίχλης και τα πίσω φώτα είναι, πια, LED - και ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό. Επίσης, υπάρχουν νέα σχέδια στις ζάντες, αλλά και η προσθήκη του νέου χρώματος αμαξώματος Piano Black Exterior.

(MINI Countryman)

Αντίστοιχα, το εσωτερικό του νέου MINI Countryman διαθέτει πλουσιότερο στάνταρ εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει σπορ δερμάτινο τιμόνι σε όλες τις εκδόσεις, όπως και κάθισμα συνοδηγού ρυθμιζόμενο καθ’ ύψος. Για τον ιδιοκτήτη του, υπάρχει η δυνατότητα να πάρει το αυτοκίνητο με ψηφιακό πίνακα οργάνων ο οποίος έχει διάμετρο 5 ιντσών. Νέα είναι και η γκάμα συστημάτων ήχου και πλοήγησης, με έγχρωμη οθόνη αφής 8,8 ιντσών, ανανεωμένη εμφάνιση, ενώ τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος, τα μπουτόν των αλάρμ και τα συστήματα υποστήριξης οδηγού έχουν αναδιαταχθεί, για ακόμα καλύτερη εργονομία.  

Το νέο MINI Countryman διατίθεται σε έντεκα εκδόσεις κινητήρων. Ναι, έντεκα. Με τον 1500άρη τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα διατίθενται τα MINI One Countryman 102 PS, MINI Cooper Countryman 136 PS και MINI Cooper Countryman ALL4 136 PS. Ένας δίλιτρος βενζινοκινητήρας εξοπλίζει τα MINI Cooper S Countryman 178 PS, MINI Cooper S Countryman ALL4 178 PS και MINI Cooper SE Countryman ALL4 με ισχύ 220 PS. Ο αντίστοιχος κινητήρας diesel, 1,5 λίτρου, εξοπλίζει το MINI One D Countryman 116 PS και με το δίλιτρο σύνολο τα MINI Cooper D Countryman 150 PS, MINI Cooper D Countryman ALL4 150 PS, MINI Cooper SD Countryman 190 PS και MINI Cooper SD Countryman ALL4 190 PS.

Και πάμε στο δια ταύτα: η εισαγωγική πρόταση ΜΙΝΙ One Countryman Spice 1.5 102 PS κοστίζει 22.540 ευρώ, όπου με αυτά αγοράζεις μεταλλικό χρώμα αμαξώματος, ζάντες ελαφρού κράματος, πακέτο αποθηκευτικών χώρων, ράγες οροφής, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, υπηρεσίες ConnectedDrive και τον αντίστοιχο εξοπλισμό της βασικής έκδοσης. Πάντα, όμως, η αξία του νέου Countryman θα βρίσκεται στο σηματάκι του, εκείνο με την υπογραφή και το κύρος της MINI. Πάντα με κεφαλαία…   

MINI Countryman