Auto|02.10.2020 11:26

Bentley: Τρισδιάστατες ξύλινες επενδύσεις στη νέα Flying Spur

Newsroom

Μία ακόμα κατασκευαστική πρωτιά έχει η Bentley, η οποία παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό, τρισδιάστατο ξύλινο ένθετο πίσω πόρτας, στην ολοκαίνουργια Flying Spur – δείτε περισσότερα για αυτό το μοντέλο εδώ.

Η συγκεκριμένη υλοποίηση είναι η πρώτη στον κόσμο στην αυτοκινητοβιομηχανία και αφορά ένα εντυπωσιακό, μονοκόμματο κομμάτι ξύλου ειδικά κατεργασμένο, με τρισδιάστατο φινίρισμα που προσομοιάζει διαμάντια - 150 στο κάθε μπλοκ, παρακαλώ.

Τρισδιάστατο ξύλο, σαν διαμάντι. Απίστευτο (Bentley)

Κάθε ένθετο στην πίσω πόρτα είναι χειροποίητα κατασκευασμένο από ενιαίο τεμάχιο αμερικανικής καρυδιάς ή αμερικανικής κερασιάς, σε έναν αρμονικό συνδυασμό παραδοσιακών δεξιοτήτων και σύγχρονης τεχνολογίας. Τόσο η αμερικανική καρυδιά όσο και η αμερικανική κερασιά προέρχονται από δάση σκληρού ξύλου της Βόρειας Αμερικής. Η Bentley προσπαθεί να επιλέγει τα καλύτερα ξύλα, χωρίς ρόζους ή ρητίνες, σε όλο το βάθος του υλικού.

Ας μιλήσουμε για την πολυτέλεια (Bentley)

Για την επίτευξη της τρισδιάστατης επιφάνειας, ειδικευμένοι τεχνίτες χαράζουν το ξύλο με σύστημα φρέζας πολλαπλών αξόνων, σε ανοχή 0,1 mm, μικρότερη από το πάχος μιας ανθρώπινης τρίχας, τελειώνοντας στο χέρι τις κορυφαίες λεπτομέρειες. Μετά, ακολουθεί λακάρισμα ανοικτών πόρων, επιτρέποντας στο πραγματικό χρώμα και την υφή του ξύλου να λάμπει. Αρχικά, γίνεται η κατεργασία της πίσω πλευράς του ξύλινου μπλοκ, έτσι ώστε να ταιριάζει με ένα πρότυπο πάνελ πόρτας από χυτό αλουμίνιο. Στη συνέχεια, το κομμάτι ξύλου συνδέεται σε μία βάση προκειμένου να ακολουθήσει η κατεργασία της μπροστινής πλευράς, με την επιφάνεια να κόβεται στην τρισδιάστατη μορφή της.

Ναι. Από άλλον γαλαξία... (Bentley)

Αυτή η ιδέα -για γνήσιο ξύλο με σκαλιστή, τρισδιάστατη εμφάνιση- παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πρωτότυπο «EXP 10 Speed6» της Bentley, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το 2015. Σήμερα, η Bentley Flying Spur δεν φαντάζει μόνο, αλλά είναι τρισδιάστατη.

3DBentley Flying Spur