Auto|12.10.2020 23:33

Ferrari SF90 Stradale: Πώς ο «Stig» και ο Chris Harris της έκαναν εξορκισμό

Σπύρος Σεραφείμ

Ο «Stig» είναι διάσημος, αλλά το πρόσωπό του δεν το έχει δει ποτέ το τηλεοπτικό κοινό και έτσι παραμένει η μυστηριώδης περσόνα της βρετανικής εκπομπής αυτοκινήτου «Top Gear». Εντάξει, σε σχέση με την παλιοπαρέα του Κλάρκσον το τωρινό προϊόν δεν είναι το ίδιο, αλλά παραμένει κορυφαία τηλεοπτική παραγωγή. Το σημαντικό, όμως, είναι πως οι οδηγικές ικανότητες του «Stig» δεν περιγράφονται, με όποιο team κι αν δουλέψει.

Όταν πιλοτάρει στις πίστες νομίζεις ότι έχει γεννηθεί μέσα σε αυτές και στη συγκεκριμένη, στην οποία γίνονται τα γυρίσματα της εκπομπής αυτοκινήτου στην οποία συμμετέχει, έχει γράψει αξιοσημείωτους χρόνους. Η πίστα έχει δημιουργηθεί σε ένα παλιό αεροδρόμιο, έχει μήκος 2,82 χιλιομέτρων και ο «Stig» σημείωσε έναν απίστευτο χρόνο εκεί, οδηγώντας μια Ferrari SF90 Stradale. Στο σχετικό βίντεο θα τον δείτε να προσπαθεί να καταρρίψει το αντίστοιχο ρεκόρ το οποίο είχε κάνει με τη Ferrari 488 Pista.

Αντίστοιχα, ο Chris Harris, παρουσιαστής του «Top Gear», έχει οδηγήσει πολλά τετράτροχα σε αυτόν τον πλανήτη. «Χεράς» ο ίδιος, μπορεί να καθυποτάξει ένα άγριο hypercar, όπως η Ferrari SF90 Stradale, με την οποία έπαιξε driftάροντας. Μιλάμε για ένα έργο τέχνης με 1.000 ίππους οι οποίοι αποδίδονται από έναν νέο 4,0λιτρο V8 turbo κινητήρα. Τα «πρώτα» 780 άλογα καλπάζουν στις 7.500 σ.α.λ. με 800 Nm ροπής. Τα υπόλοιπα 220 άλογα έρχονται από τρεις ηλεκτροκινητήρες. Μάμα μία – κανονικά…

Για εκείνους που αγαπούν τους αριθμούς, η SF90 Stradale το 0-100 χλμ./ώρα το κάνει σε 2,5 δευτ., το 0-200 χλμ/ώρα σε 6,7 δευτ. και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα… 340 χλμ./ώρα. H Stradale, με λίγα λόγια, είναι το πρώτο επαναφορτιζόμενο υβριδικό μοντέλο μαζικής παραγωγής από το Μαρανέλο, που αποσπά τον τίτλο του ισχυρότερου μοντέλου στην ιστορία της ιταλικής μπράντας. Stradale όπως δρόμος, στα Ιταλικά. Όχι, αυτό το αυτοκίνητο δεν είναι γήινο. Scusi, αλλά αυτό το μοτέρ… σκούζει σαν δαίμονας που ψάχνει εξορκισμό. Το θεωρείτε υπερβολή; Δείτε τα βίντεο και το συζητάμε ξανά.

StigFerrari SF90 StradaleChris Harris