Auto|14.11.2020 16:54

Formula 1: «Πετούσε» στη βροχή ο Λανς Στρολ, πρώτη pole position στην καριέρα του

Newsroom

Επειτα από μια εκπληκτική και άκρως συναρπαστική μάχη που έγινε στη βρεγμένη πίστα της Κωνσταντινούπολης ο Λανς Στρολ θριάμβευσε κάνοντας τον καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Καναδός πιλότος, ο οποίος κατά καιρούς έχει σχολιαστεί αρνητικά καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που του καταλόγιζαν πως έγινε οδηγός στη Formula 1 λόγω... βύσματος καθώς ο πατέρας του είναι ο ιδιοκτήτης της Racing Point, πανηγύρισε την πρώτη pole position στην καριέρα του σε έναν εξαιρετικά δύσκολο και απαιτητικό αγώνα.

Ο Στρολ έδωσε μεγάλη μάχη με τον Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), ο οποίος ήταν εξαιρετικός στη βροχή καθόλη τη διάρκεια των δοκιμών αλλά έμεινε δεύτερος στο φινάλε του τουρκικού γκραν πρι. Τρίτος τερμάτισε (κι αυτός για πρώτη φορά) ο έτερος οδηγός της Racing Point Σέρχιο Πέρες, σε ένα πρωτοφανές 1-3 της... ροζ εταιρείας στο grid. Τέταρτος ήταν ο Αλεξάντερ Αλμπον με Red Bull και πέμπτος ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Renault.

T

Αντιθέτως, «βούλιαξαν» ο Λιούις Χάμιλτον και ο Βάλτερι Μπότας, οι οποίοι μολονότι διαθέτουν, μακράν του δεύτερου, το καλύτερο μονοθέσιο (Mercedes), έμειναν στην έκτη και στην ένατη θέση μη μπορώντας να ακολουθήσουν τον αγωνιστικό ρυθμό των πρώτων. Για πρώτη φορά εφέτος, οι Mercedes έχασαν την pole position! Εκπληξη πάντως αποτέλεσε και η παρουσία του Οκον στην έβδομη θέση αλλά και του συνήθως τελευταίου Τζιοβινάτσι στη δέκατη.

Στη Racing Point πάντως... έχασαν τα λόγια τους από την πρωτιά του Στρολ όπως καταδεικνύει και το πανηγυρικό tweet που δεν βγάζει κανένα απολύτως νόημα!

T

Η κατάταξη

Αναλυτικά η κατάταξη στις δοκιμές έχει ως εξής: Στρολ, Φερστάπεν, Πέρες, Αλμπον, Ρικιάρντο, Χάμιλτον, Οκον, Ραϊκόνεν, Μπότας, Τζιοβινάτσι, Νόρις, Φέτελ, Σάινθ, Λεκλέρκ, Γκασλί, Μάγκνουσεν, Κβίατ, Ράσελ, Γκροσζάν, Λατίφι.

T

Βάλτερι ΜπόταςFormula 1GP ΤουρκίαςΛανς ΣτρολΛιούις ΧάμιλτονMercedesRacing PoingΜαξ Φερστάπεν