Auto|15.11.2020 20:48

Moto GP: Ολοκληρώθηκε η έκπληξη - Ο Χοάν Μιρ παγκόσμιος πρωταθλητής

Newsroom

Ο Φράνκι Μορμπιντέλι πήρε μια μεγάλη νίκη στην πίστα της Βαλένθια κερδίζοντας στο νήμα τον Τζακ Μίλερ αλλά όλα τα φώτα έπεσαν στον εκπληκτικό Χοάν Μιρ, ο οποίος εξασφάλισε και μαθηματικά τον παγκόσμιο τίτλο στο Moto GP. Ο Ισπανός αναβάτης της Suzuki τερμάτισε όγδοος, έμεινε μπροστά από τον ανταγωνιστή του πριν από τον αγώνα Φάμπιο Κουαρταραρό, και κλείδωσε και μαθηματικά έναν απρόσμενο τίτλο. Κατέκτησε ένα πρωτάθλημα που ουδείς στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού περίμενε να ότι θα το σηκώσει ο 23χρονος πιλότος, ο οποίος πραγματοποίησε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις των τελευταίων ετών. Κι όλα αυτά μόλις δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του στις πίστες του Moto GP.

Ο poleman Φράνκι Μορμπιντέλι έδωσε μάχη μέχρις εσχάτων με τον Τζακ Μίλερ, με τον αναβάτη της Petronas να δέχεται προσπέραση έναν γύρο πριν από το τέλος του γκραν πρι. Ομως ο Ιταλός βρήκε τον τρόπο για να περάσει εκ νέου πανηγυρίζοντας τη δεύτερη εφετινή νίκη του. Ο Μίλερ επιβεβαίωσε την αγωνιστική του άνοδο από το μέσο της σεζόν κι έπειτα, τερματίζοντας και πάλι στη δεύτερη θέση, την ώρα που ο Πολ Εσπαργκαρό «εκτοξεύτηκε» και κέρδισε με το σπαθί του μια θέση στο βάθρο. 

Ο Ρινς ήταν τέταρτος, με τους Μπίντερ, Ολιβέιρα, Μιρ, Ντοβιτσιόζο, Αλέιξ Εσπαργκαρό και Βινιάλες να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα. 

T

Χοάν ΜιρSuzukiMoto GP