Auto|02.01.2019 10:06

Citroen Berlingo: Επιτυχημένος επαγγελματίας

Νίκος Λουπάκης

Διεθνές βαν της χρονιάς, μαζί με τα «αδελφά» Peugeot Partner και Opel Combo ανακηρύχθηκε το νέο Citroën Berlingo, που στην τρίτη του γενιά, προσφέρεται με πετρελαιοκινητήρες 1.5 BlueHDi 1.5 (ισχύος 75, 100 και 130 ίππων) ωφέλιμο φορτίο 650 έως 1.000 κιλά και όγκο φόρτωσης 3,3 - 4,4 m3. Είναι δε εξοπλισμένο με 20 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και 4 προτάσεις συνδεσιμότητας. Στις προσφερόμενες τεχνολογικές «ευκολίες» περιλαμβάνεται η κάμερα με ορατότητα προς τα πίσω σε γωνία 180 μοιρών, το έγχρωμο σύστημα Ηead Up Display κλπ. ενώ το πρακτικό εσωτερικό του διαθέτει χώρους αποθήκευσης 113 λίτρων. Το νέο Berlingo προσφέρεται με δύο τύπους καμπίνας: Extenso Cab (3θέσια– με διπλό κάθισμα συνοδηγού) και διευρυμένη (Extended Cab)

Το νέο Berlingo μπορεί να καλύψει πλήθος απαιτήσεων καθώς είναι διαθέσιμο σε δύο μεγέθη, M και XL, με μήκος οχήματος 4,40 m και 4,75 m (δύο μήκη μεταξονίου), με δύο στάνταρ συρόμενες πλευρικές πόρτες που προσφέρουν εύκολη πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης ενώ η απόσταση μεταξύ των θόλων των τροχών επιτρέπει να μεταφερθούν έως και 2 ευρωπαλέτες.

Το νέο Berlingo Van διατίθεται σε δυο επίπεδα εξοπλισμού:

WORKER με την 3θέσια καμπίνα Extenso® και το Πακέτο Worker (Grip Control με Hill Assist Descent, αυξημένη κατά 30 mm απόσταση από το έδαφος, ποδιά προστασίας του κινητήρα)

DRIVER με Acoustic Pack, Citroën Connect Nav σε οθόνη αφής 8", Surround Rear Vision, ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού με υποβραχιόνιο κλπ.

Citroen