Auto|23.11.2020 17:28

Huyndai: Οχήματα υδρογόνου φέρνει η συνεργασία με τον πλουσιότερο Βρετανό

Newsroom

Νέα συνεργασία - έκπληξη στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας ανακοίνωσε η Hyundai Motor Co., σε μία προσπάθεια εισόδου στην εποχή της κίνησης με υδρογόνο. Ο λόγος για το «γάμο» του πλουσιότερου ανθρώπου της Βρετανίας, του 68χρονου Jim Ratcliffe με μία από τις σημαντικότερες γραμμές σχεδιασμού και παραγωγής αυτοκινήτων στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ομιλος Ineos του Ratcliffe θα διερευνήσει τρόπους παραγωγής και προμήθειας υδρογόνου στη Hyundai, η οποία κατασκευάζει οχήματα που κινούνται με κυψέλες καυσίμου, αλλά σε περιορισμένους όγκους, από το 2013. Ο Βρετανός επιχειρηματίας μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει το σύστημα κυψελών καυσίμου της Hyundai στο Grenadier, το σπορ όχημα τύπου Land Rover που η Ineos σχεδιάζει να λανσάρει στην αγορά το επόμενο έτος.

Η Ineos, η οποία παράγει 300.000 τόνους υδρογόνου ετησίως, θα μπορούσε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της υποδομής που χρειάζεται η Hyundai, προκειμένου να προωθήσει στην Ευρώπη μοντέλα όπως το Nexo SUV.

Και ενώ η σχετική αύξηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με μπαταρία δημιουργεί αμφιβολίες, σχετικά με το μέλλον των οχημάτων με κυψέλες καυσίμου, Hyundai και Toyota Motor Corp. εξακολουθούν να βλέπουν τεράστιες δυνατότητες στα τεχνικά τους πλεονεκτήματα. 

Σημειώνεται ότι η αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας έχει στόχο να κατακτήσει έως και το 15% της αγοράς φορτηγών που θα κινούνται με υδρογόνο στην Ευρώπη έως το 2030, εστιάζοντας σε χώρες όπως η Γερμανία και οι Κάτω Χώρες. Η εταιρεία έστειλε την πρώτη παρτίδα τέτοιων φορτηγών στην Ελβετία νωρίτερα φέτος και σχεδιάζει να παράγει 1.600 οχήματα έως το 2025.

Μεγάλη ΒρετανίαToyotaHyundai