Auto|01.12.2020 19:32

Formula 1: Ο Χάμιλτον τον... χαβά του στον επεισοδιακό αγώνα του Μπαχρέιν

Newsroom

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν και πάλι κυρίαρχος στις πίστες της Formula 1 καθώς επικράτησε άνετα στο γκραν πρι του Μπαχρέιν, που όμως σημαδεύτηκε από το τρομακτικό ατύχημα του Ρομέν Γκροσζάν, ο οποίος σώθηκε από θαύμα όταν το μονοθέσιό του διαλύθηκε έπειτα από σύγκρουση στις μπαριέρες και πήρε φωτιά σε μια σοκαριστική στιγμή. Ο Γάλλος, ο οποίος ήταν τυχερός καθώς δεν τραυματίστηκε παρά τη σφοδρή σύγκρουση, κινήθηκε αστραπιαία και βγήκε σώος μέσα από τις φλόγες.

Το ατύχημα του Γκροσζάν προκάλεσε τη διακοπή του αγώνα για περίπου μια ώρα. Ωστόσο άπαντες στην πίστα έδειχναν σοκαρισμένοι και φανερά επηρεασμένοι από το περιστατικό. Επεισοδιακή όμως ήταν και η νέα εκκίνηση καθώς υπήρξε ατύχημα με τη Racing Point του Στρολ που αναποδογύρισε έπειτα από σύγκρουση με τον Κβίατ. Για καλή του τύχη και ο Καναδός δεν τραυματίστηκε.

Εκτοτε ο αγώνας ήταν ήρεμος καθώς οι πιλότοι δεν έδειξαν να έχουν διάθεση για ρίσκο και οδήγηση στο όριο. Ο Χάμιλτον δεν έχασε ούτε στιγμή τα πρωτεία και πανηγύρισε μια ακόμη επικράτηση στο εφετινό πρωτάθλημα το οποίο έχει κατακτήσει από το προηγούμενο γκραν πρι. Δεύτερος τερμάτισε ο εξαιρετικός Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος έκανε και τον ταχύτερο γύρο, ενώ τρίτος ήταν ο εξίσου εκπληκτικός Αλεξάντερ Αλμπον, που εκμεταλλεύτηκε την ατυχία του Σέρχιο Πέρες, ο οποίος εγκατέλειψε τρεις γύρους πριν από το φινάλε. Αν μη τι άλλο, ήταν ένας θρίαμβος για τη Red Bull το 2-3, σε αντίθεση με τον καταστροφικό αγώνα που είχε ο έτερος οδηγός της Mercedes Βάλτερι Μπότας, ο οποίος αν και εκκίνησε δεύτερος εν τέλει τερμάτισε όγδοος!

T

Τη δεκάδα πίσω από τους τρεις πρώτους συμπλήρωσαν οι: Νόρις, Σάινθ, Γκασλί, Ρικιάρντο, Μπότας, Οκόν Λεκλέρκ.

HaasΛιούις ΧάμιλτονΡομέν ΓκροσζάνΑλεξάντερ ΑλμπονΜαξ ΦερστάπενFormula 1GP Μπαχρέιν