Auto|01.12.2020 19:37

Formula 1: Ο Νικίτα Μάζεπιν στη Haas - Πώς διαμορφώνονται οι ομάδες

Newsroom

Το πρωτάθλημα του 2020 της Formula 1 οδεύει προς το φινάλε του καθώς απομένουν δύο γκραν πρι και ήδη ο τίτλος έχει κριθεί τόσο στη μάχη των οδηγών όσο και στους κατασκευαστές, με τον Λιούις Χάμιλτον και τη Mercedes να κυριαρχούν για ακόμη μια σεζόν. Οι ομάδες βρίσκονται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης και σχεδιασμού ενόψει της νέας σεζόν και όπως φαίνεται θα υπάρξει και... νέο αίμα στο grid.

Δυο ημέρες μετά το τρομακτικό ατύχημα του Ρομέν Γκροσζάν στην πίστα του Μπαχρέιν, η Haas ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος Νικίτα Μάζεπιν θα αποτελέσει τον έναν από τους δύο πιλότους της αμερικανικής ομάδας. Ο 21χρονος οδηγός που πραγματοποιεί καλή σεζόν στο πρωτάθλημα της Formula 2 έκλεισε θέση για το κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και φαίνεται ότι στο πλευρό του θα έχει έναν ακόμη νεαρό οδηγό καθώς όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει δίδυμο με τον Μικ Σουμάχερ, γιο του θρυλικού Γερμανού πιλότου. Το βέβαιο είναι πως το φετινό πολύπειρο δίδυμο της Haas, Γκροσζάν και Μάγκνουσεν, δεν θα βρίσκεται στην ομάδα από τη νέα σεζόν.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα το τοπίο φαίνεται να ξεκαθαρίζει στη Formula 1 καθώς ενόψει της νέας σεζόν εκκρεμούν λίγες θέσεις στο grid, όπως των δεύτερων πιλότων σε Red Bull, Alpha Tauri και Haas.

Οι οδηγοί της νέας σεζόν

MERCEDES: Λιούις Χάμιλτον, Βάλτερι Μπότας

RED BULL RACING: Μαξ Φερστάπεν, -

RENAULT: Φερνάντο Αλόνσο, Σεμπαστιάν Οκόν

ALFA ROMEO RACING: Κίμι Ράικονεν, Αντόνιο Τζοβινάτζι

FERRARI: Σαρλ Λεκλέρ, Κάρλος Σάινθ

MCLAREN: Ντάνιελ Ρικιάρντο, Λάντο Νόρις

ASTON MARTIN: Σεμπάστιαν Φέτελ, Λανς Στρολ

ALPHA TAURI: Πιερ Γκασλί, -

WILLIAMS: Τζορτζ Ράσελ,  Νικολάς Λατιφί

HAAS: Νικίτα Μάζεπιν, -

Formula 1HaasΝικίτα ΜάζεπινFormula 2