Auto|02.12.2020 17:29

Ενας Σουμάχερ στη Formula 1! Ο Μικ στο τιμόνι της Haas από τη νέα σεζόν

Newsroom

Ο γιος του θρυλικού οδηγού Μίκαελ Σουμάχερ έρχεται για να μείνει στη Formula 1. Ο Μικ Σουμάχερ υπέγραψε συμβόλαιο διαρκείας με την αμερικανική εταιρεία Haas και από τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στο grid. Πρόκειται αν μη τι άλλο για μια είδηση που προκαλεί συγκίνηση και φέρνει δυνατές αναμνήσεις στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς στο μυαλό όλων, έρχεται, αφενός ο θρυλικός Γερμανός πιλότος των επτά παγκόσμιων τίτλων, αφετέρου, η τραγική ιστορία του Μίκαελ με τον σοκαριστικό τραυματισμό που υπέστη σε χιονοδρομική πίστα των γαλλικών Αλπεων και τον κρατά καθηλωμένο από τον Δεκέμβριο του 2013.

Τριάντα χρόνια μετά το ντεμπούτο του Μίκαελ στη Formula 1, το μακρινό 1991, ο 21χρονος Μικ, ο οποίος διαπρέπει στη Formula 2, έρχεται για να κάνει πρεμιέρα στον πρώτο αγώνα της νέας σεζόν για το πρωτάθλημα του 2021, έχοντας για ομόσταβλό του έναν νεαρό τον Ρώσο Νικίτα Μάζεπιν, ο οποίος ανακοινώθηκε μια ημέρα πριν από τη Haas. Μάλιστα πριν από δύο εβδομάδες ο άλλοτε επικεφαλής της Ferrari και καλός φίλος του Μίκαελ Σουμάχερ, Ζαν Τοντ, δήλωσε ότι ο πατήρ Σουμάχερ παρακολουθεί με συγκίνηση την εξέλιξη του γιου του

T

«Η προοπτική να είμαι στη Formula 1 τον επόμενο χρόνο με κάνει απίστευτα χαρούμενο και με αφήνει απλώς άφωνο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα της Haas, τη Scuderia Ferrari και τις ακαδημίες της Ferrari που με εμπιστεύτηκαν. Επίσης θέλω να εκφράσω την αγάπη μου προς τους γονείς μου, γνωρίζω ότι σε εκείνους τα χρωστάω όλα. Πάντα πίστευα ότι αυτό μου το όνειρο θα πραγματοποιηθεί. Ένα τεράστιο ευχαριστώ και σε όσους οπαδούς με υποστήριξαν όλα αυτά τα χρόνια στην καριέρα μου. Θα τα δώσω όλα, όπως κάνω πάντα και ανυπομονώ να ξεκινήσει το ταξίδι μου με τη Haas» είπε φανερά ενθουσιασμένος ο Μικ Σουμάχερ.

T

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μικ Σουμάχερ πραγματοποίησε το ανεπίσημο ντεμπούτο του στη Formula 1 καθώς έλαβε μέρος με την Alfa Romeo στα δοκιμαστικά και στο free practice της Παρασκευής στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ στη Γερμανία.

Formula 2HaasΜίκαελ ΣουμάχερFormula 1Μικ Σουμάχερ