Auto|06.12.2020 17:46

Κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Formula 2 ο Μικ Σουμάχερ κι ετοιμάζεται για Formula 1

Newsroom

Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά; Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν ο Μικ Σουμάχερ θα πραγματοποιήσει μια καριέρα εφάμιλλη με εκείνη του θρυλικού πατέρα του Μίκαελ Σουμάχερ, αλλά είναι βέβαιο ότι ακολουθεί τα χνάρια του. Ο γιος του Γερμανού κατόχου επτά τίτλων στο πρωτάθλημα της Formula 1, πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Formula 2 και ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς προ εβδομάδος ανακοινώθηκε η συνεργασία του με τη Haas

Ο Μικ Σουμάχερ το μεσημέρι της Κυριακής (6/12) πιστοποίησε την κυριαρχία του στη Formula 2 καθόλη τη διάρκεια της σεζόν καθώς στον τελευταίο αγώνα για το 2020 κατόρθωσε να διατηρήσει την απαιτούμενη διαφορά από τον διώκτη του Κάλουμ Ιλότ. Ο 21χρονος Σουμάχερ, ο οποίος έδειξε αγχωμένος, τερμάτισε μόλις 18ος στο γκραν πρι του Μπαχρέιν, όμως η συγκεκριμένη θέση ήταν αρκετή για τον φέρει αγκαλιά με τον τίτλο καθώς ο αντίπαλός του περιορίστηκε στη δέκατη θέση.

«Είμαι συγκλονισμένος. Δεν τα έχω εμπεδώσει ακόμη όλα καλά και δεν νιώθω ακόμη πραγματικά σαν πρωταθλητής. Αυτά θα μου πάρουν μερικές ημέρες ακόμη. Συνεργάστηκα με τόσο πολλούς υπέροχους ανθρώπους. Θέλω να πω σε αυτούς τους ανθρώπους: Σας αγαπώ πολύ» είπε φανερά συγκινημένος ο Μικ Σουμάχερ.

T

Ο Σουμάχερ έγινε ο δεύτερος Γερμανός που κατακτά το πρωτάθλημα στη Formula 2 καθώς παλαιότερα τα είχε καταφέρει και ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Στην τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος ο Σουμάχερ τερμάτισε πρώτος με 215 βαθμούς και τον ακολούθησαν οι Ίλοτ με 201 βαθμούς και Τσουνόντα με 200 βαθμούς.

Από την Ανοιξη του 2021 ο Μικ Σουμάχερ θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Formula 1 με το μονοθέσιο της αμερικανικής Haas. Θα κάνει το ντεμπούτο του στην F1 τριάντα χρόνια μετά την παρθενική παρουσία του Μίκαελ Σουμάχερ, το 1991 στο βελγικό γκραν πρι.

Formula 2HaasFormula 1Μίκαελ ΣουμάχερΜικ Σουμάχερ